1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yangın tatbikatı yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'İtfaiye Haftası' etkinlikleri kapsamında, ilk ve orta dereceli okullarda yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları düzenliyor. Bu tatbikatların ilki, Sıhhıye'deki Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Okul avlusunda toplanan yüzlerce öğrenciye tatbikat hakkında bilgi veren İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, yangına neden olan sebepler ve yangına karşı nasıl hareket edilmesi gerektiği konularında öğrencileri bilgilendirdi. İtfaiyenin her zaman halkla yanyana olduğunu belirten Kurutuz, öğrencilere, yangın olaylarında itfaiyeye destek olmalarını ve işlerini kolaylaştırıcı bir biçimde hareket etmelerini istedi. Yaklaşan kış aylarıyla birlikte, soba ve gaz zehirlenmeleri ile baca yangınlarının arttığına dikkat çeken Kurutuz, öğrencilere bu konularda duyarlı ve tedbirli olmalarını tavsiye etti.
Öğrencilerin büyük ilgisi altında gerçekleşen tatbikatta, okul binasının üst katında mahsur kalan öğrenciler şınorker aracıyla (itfaiye merdiveni) kurtarıldı. Daha sonra, katı, sıvı ve gaz halindeki üç yangına nasıl müdahale edileceği öğrencilere gösterildi. İtfaiye erlerinin uygulamalı eğitiminin ardından yangın söndürme tüpünü eline alan kız ve erkek öğrenciler de sırayla yangınlara müdahale etti. Tatbikat alanında öğrencileri özellikle yanan tüpler konusunda uyaran Kurutuz, böyle bir durumda panik yerine soğukkanlı davranılması gerektiğini söyledi. Tatbikat, itfaiye arama - kurtarma köpeklerinin şovuyla sonra erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 16:20:26
Güncelleme :2 Ekim 2005 Pazar 18:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?