4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yaşayanlar dehşeti anlattı

Görgü tanıkları Ankara'daki patlamanın ardından yaşanan dehşet anlarını anlattı

Bir kişi yanarak binadan fırladı

Şehir çarşısında esnaflık yapan Mehmet Yılmaz: Patlama sesini duyar duymaz yola çıktık. Sesle birlikte alevler yükseldi. Bir kişinin yandığına tanık olduk. Yanan bu kişinin üzerine kilim örterek suyla söndürmeye çalıştık.

Otobüs durağı çok kalabalıktı

Cemal Oğulhan: Camdan baktığımızda görebildiğimiz kadarıyla 2-3 ölü vardı. 5-6 yaralı vardı. Patlamayla binamızın tüm camları kırıldı. Bizim mağazanın dış cephesi kırıldı. Patlama sırasında çarşının önündeki otobüs durağı çok kalabalıktı.

Uzaktaydım ama yine de sarsıldım

Murat Uçak: Uzaktaydım. Ama bulunduğum yer bile sallandı. Polisler ikinci bomba ihbarı var diye oradan uzaklaştırdı bizi. Cam kırığı oldu her yer. İnsan parçalarının dağıldığını gördüm. Bunu yapan insan olamaz.

Patlama beni 10 metre ileri fırlattı

İbrahim Bakır: Son derece müthiş bir patlama beni 10 metre ileri fırlattı, şok geçirdik. Yerlerde belki 20-30’dan fazla insan vardı. Henüz daha kulaklarım yerinde bile değil, sesten.

Yüzleri kömür gibi simsiyahtı

Yusuf Derin: Kulağımda bir ağrı hissettim ve yere düştüm. Gümleme sesi gibi oldu. Savaş gibiydi. Kimse yerden kalkamadı. Kafamı yukarıya kaldırdığımda insanlar havaya uçuyordu. İnsanların yüzü kömür gibi siyahtı.

ASMA KATIN ALTINDA KALANLAR OLABİLİR

Yaralı yakınları hastanelere koşarak bilgi almaya çalıştı. Bazı görgü tanıkları ise çarşının asma katının göçtüğünü, göçük altında kalanların çıkarılamadığını belirtti.

ABD: Şoke olduk

ANKARA’daki ABD Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada “ABD halkı adına, Ankara’da meydana gelen trajik olaydan dolayı duyduğumuz şok ve dehşeti ifade etmek isteriz. Her türlü yardımı sağlamaya hazırız” denildi.

TV’lere tepki

BazI haber kanalları olay yerindeki kanlı görüntüleri ham haliyle ekranlara getirdi. Haberi rakiplerinden önce verme telaşıyla editoryal denetimden yoksun yayın yapan bu kanallar izleyicilerin de tepkisini çekti.
Vatan
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2007 Çarşamba 12:33:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?