1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yenikent'te Kavun-Karpuz Şenlikleri

Yenikent Geleneksel 10. Kavun-Karpuz Festivali ve Kültür Şenlikleri, düzenlenen etkinliklerle son buldu. Festivalin son gününde Yenikent halkına seslenen Belediye Başkanı Emin Özer, Yenikent'in bir üniversite kurulması için uygun bir yerleşim planına sahip olduğunu söyledi.

Bu yıl 10.'su düzenlenen Geleneksel Kavun-Karpuz Festivali ve Kültür Şenlikleri gün boyu devam eden etkinliklerle sona erdi. 9 Eylül'den beri devam eden festivalin son gününe CHP Grup Başkan Vekili ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, Yenikent Eski Belediye Başkanı Rıfat Kemal Gür, Ankara'nın çeşitli ilçelerinin belediye başkanları, emekli generaller ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri katılırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, bazı bakan ve milletvekilleri, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de kutlama mesajı gönderdi.

Festivale ev sahipliği yapan Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer, Yenikent halkına hitaben yaptığı konuşmada, alt yapı yatırımlarına devam edilen beldede geçen yıldan bu yana hızlı bir yapılanmaya gidildiğini belirterek, sosyal donatı ve eğitim alanları inşaatlarının hızla devam ettiğini kaydetti. Beldenin nazım imar planında 650 hektarlık bir alanın kent ormanı bölgesine ayrılması için çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Özer, Yenikent'in bir üniversite kurulması için uygun bir yerleşim planına sahip olduğunun altını çizerek, "Bölgemizde 650 hektarlık bir bölgenin üniversite alanı tahsisi için ayrılması, bölgemiz için şehirleşmede önemli bir faktör olacaktır" dedi.

Beldelerine yeni yatırımcıları beklediklerini ifade eden Özer, Yenikent'in planlı ve düzenli gelişmesine katkı verecek her projeye yerel yönetim olarak da destek vereceklerini dile getirdi. Özer ayrıca, beldelerine hizmet için Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de yardım isteyerek, Sincan Metrosu'nun son durağının Yeniket'e kadar uzatılmasını talep etti.

Festivalin son gününde katılımcılara kavun, karpuz ve gözlemeden oluşan nevaleler dağıtılırken, tören alanına gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı ve Karaşar Derneği Zeybek Ekibi'nin gösterileri izleyenlere coşkulu saatler yaşattı. Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer ve DYP Genel Başkan Yardımcısı Saffet Arıkan Bedük, katkılarından dolayı Karaşar Derneği Genel Başkanı Ali Özdamar'ı plaketle ödüllendirdi.

Festivalin öğleden sonraki bölümünde Katılımcılara yönelik kavun yeme, yoğurt içinde altın arama ve karpuz taşıma yarışmaları yapıldı. Yarışmalar izleyicilere keyifli dakikalar yaşatırken, özellikle yoğurt içinde altın arama yarışması ilginç görüntülere sahne oldu.

Öte yandan, İsviçre'den, Yenikent'te yaşayan Gülseren Yılmaz'ı ziyaret için gelen Anne Marie Chapuis, Başkan Özer ile fotoğraf çektirirken özellikle Mehter takımı ve zeybek ekibinin gösterilerinden çok etkilendiğini ifade etti. Festivalin akşam bölümünde ise Paşa Susanoğlu, TSM Sanatçısı Emine Koç ve Gülşen Kutlu bir konser verirken, Belediye Başkanı Emin Özer festival alanında halkla beraber halay çekti ve oyun oynadı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 23:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?