4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Yenimahalle adeta şantiye haline geldi

Yenimahalle Belediyesi'nin başlattığı Türkiye'de en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olarak örnek gösterilen Şentepe Gelişim Dönüşüm Projesi kısa sürede amacına ulaştı. Binalar bir bir yükselirken Şentepeli vatandaşların yüzleri de gülüyor. Her alanda gelen hizmet kendini gösteriyor. 

Şentepe Başkent'in Terası olacak sloganıyla hareket eden Yenimahalle Belediyesi bu konudaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Gecekondularda oturan hak sahipleri ile yapılan olumlu anlaşmalar sayesinde yıkımlar kavgasız gürültüsüz yapılırken; birçok gecekondu sahibi ise yıkım ekiplerine gerek kalmadan evlerini kendileri yıkıyor. Vatandaşın son derece destek verdiği Şentepe Kentsel dönüşüm projesi Şentepe'de hızla ilerliyor. Çok katlı binaların hızla yükseldiği Şentepe'de, çalışmalar her alanda kendini hissettiriyor. Yol açımı, bordur, trotuar, kaldırım yapım ve onarımları, yeşil alan çalışmaları, yeniden yükselen binalar Şentepe'ye farklı bir güzellik taşıyor. Yapılan çalışmalardan dolayı Şentepe halkı Başkan Ahmet Duyar'a teşekkür ediyor. 

Yaklaşık 425 hektarlık alanı kapsayan projede 14 bin gecekondu vatandaş tarafından yıkılarak yerlerine 35 bin konut yapılıyor. Türkiye'nin en büyük Kentsel dönüşümü olan projede uygulama meyvelerini vermeye başladı. Binalar hızla yükseliyor. Şimdilerde Yenimahalle'de vatandaş tarafından yerle bir edilen gecekonduların yerine yine vatandaşın anlaşarak uygulamaya soktuğu Yenimahalle'ye yakışır modern binalar boy gösteriyor. 

Kentsel Dönüşüm Projesi'nin meyvelerini vermeye başladığını söyleyen Başkan Duyar "Bölgenin topografik özelliklerine bağlı olarak burada teras, çok katlı ve sıra evler inşa edilecek. Ankara'nın Parlayan yıldızı Şentepe adeta şantiye alanına döndü. dedi. Bir bütünlük halinde planlı bir şekilde ilerleyen çalışmalar, Fen işleri, Park Bahçeler, imar ve harita emlak tarafından sıkı takip edilerek, modern bir yerin temeli atılıyor. 

Şentepe'nin ekolojik yaklaşımlar çerçevesinde yeşil dokusunun korunarak ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar "21 yüzyılda modern şehirciliğe geçişte, Kentsel Dönüşüm Projeleri önemli bir yer tutmaktadır. Başkentimizin terası sayılabilecek adeta kangrene dönüşmüş Şentepe sorununa neşter vurduk ve Kentsel Dönüşüm Projesi şimdi hızla devam ediyor. Şentepe'nin adı gibi şen olabilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve yüzler artık gülecek, Şentepe bizimle şehirleşiyor. Yaptığımız imar çalışmaları kapsamında, öncelikli olarak şunu söylüyoruz: Yenimahalle'yi yeniliyoruz, daha güzel bir Yenimahalle için çalışmalarımız sürüyor. Gecekondu görünümünden kurtulan bir Yenimahalle Ankara'nın parlayan geleceğe umutla bakan yıldızı olacaktır. Yenimahalle adına güzel şeyler yapmak ve bunları gerçekleştirmek için önemli adımlar attık. Cesaretli ve kararlı adımlarla da yolumuzda yürüyoruz. Dünyada örnek, ülkemizde ise önder bir Yenimahalle olmak için el ele çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu konuda vatandaşımızın desteğine teşekkür ediyorum" dedi.
Bunun yanı sıra Yenimahalle genelinde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından asfalt serim, asfalt yama, bordür ve tretuvar yapımları da hızla devam ediyor. 

Ümit Mah. Asfalt yapımı, Ümitköy Meksika Cad ile 8. Cad arası asfalt yapımı, Ostim Mah. 17. Cad. Asfalt çalışması, Kardelen-İlkyerleşim Mah. yol açım çalışması, Batıkent 15. Cad. Çakırlar Mevkii yol açım ve yapım çalışması, Yakacık Mah. Yol yapım çalışması, Uğur Mumcu Mah. Yol genişletme çalışması, Şentepe Özgür Sok., Şentepe Selim Cad, Yenimahalle Yunus Emre Cad., Varlık Hastane Cad., Yenimahalle Kızılcahamam Cad., Demetevler Demet 5. Sok., Demetevler Demet 3. Cad, İnönü Mah. Yıldırımlar Sanayi, İnönü
Mah. Bilgi Hastanesi, İnönü Mah. 1 .Cad., Gazi Mah. Şenol Cad., Gazi Mah. Polatlı Cad., Anadolu Bulvarı Yahyalar Kavşağı, Ostim-Serhat 17-18. Cad., Kardelen 19. Cad., Ergazi 1. Cad., Ostim-Serhat 90. Sok., Şentepe Karahüyük Cad. Akgüvercin Cad. 127. Sok. Demirdağ Cad. Tv Cad. Karabalı Cad. Kıvanç Sok., Kent Koop. 218. Sok., Demetevler 12. Cad. 16. Cad. ve 34. Sokakta Tretuar yapımları sürüyor. 

Ayrıca; Park Bahçeler Müdürlüğü'nün park, koşu yolu ve yeşil alan çalışmaları da mevsim itibariyle hız kazandı. Anadolu, Avcılar, Barıştepe, Burç, Çiğdemtepe, Ergenekon, Güventepe, Güzelyaka, Kaletepe, Pamuklar, Kardelen, Yeni Batı, Konutkent, Ümit, Yaşamkent, Koru ve Ümit Mahallelerinde park yapım işleri devam ediyor.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 15:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orbay çoban IP: 78.177.232.xxx Tarih : 12.07.2008 22:41:25

şentepe gercekten adı gibi güzelleşiyor bir taraftan çok katlı binalar yükselirken birtaraftan o gece kondun güzeliyini unutmayalkım herşey çok katlı yapılar degil yeşilinide korumak gerek 217/218/şehit yüksel sokağı bu bölgenin yapılandırılması ve sahiplerine mağdur etmeden yapılanması gerek daha o bölgenin tapu olayı yok