1
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yolsuzluk soruşturması

TRT'de yürütülen "Dönme Dolap" soruşturması kapsamında gözaltına alınan TRT Televizyon Dairesi eski Başkanı ve TRT Genel Müdür Müşaviri Muammer Göz çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir'de gözaltına alınan yapımcı firma yetkilileri Sezai ve Recai Topaç ise savcılık sorgusunun ardından salıverildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Göz, Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildikten sonra savcılığa getirildi. Yaklaşık 2 saat süren sorgusunun ardından Göz, rüşvet, irtikap ve görevi kötüye kullanmak suçlamalarıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Göz, çıkarıldığı Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan, 'Dönme Dolap' dizisinin İzmir'de gözaltına alınan yapımcıları Sezai ve Recai Topaç ise, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Recai ve Sezai Topaç'ın savcılıkta verdikleri ifadelerde, dizinin TRT'de yayınlanması için Göz ile 166 milyar liraya anlaşma yaptıklarını ve bunun karşılığında taahhütname imzaladıklarını öne sürdükleri öğrenildi. Taahhütnamedeki paranın 102 milyar lirasını ödemeyince Göz'ün kendilerine noterden ihtar çektiğini öne süren Recai ve Sezai Topaç, taahhüt edilen paranın ödenmemesi durumunda Göz'ün dizinin işlerini yavaşlattığını iddia etti.

TRT'nin 10 bölüm olarak anlaştığı "Dönme Dolap" dizisi için yapımcı firmaya bölüm başına 116 milyar lira para verildiği öğrenildi.
Göz'ün savcılıkta verdiği ifadede ise suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Taahhütnamedeki 166 milyar liranın hukuki alacağı olduğunu savunan Göz, TRT Genel Müdürlüğü'ne aday olduğu için bu tuzağa düşürüldüğünü öne sürdü. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Göz, adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplamaktan kaçındı.

.
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2005 Çarşamba 23:18:29
Güncelleme :25 Ekim 2005 Salı 20:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?