5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Ankara'da silahlı Papa meczubu

Ankara’da Nazar İşmerkezi yakınlarında bulunan Uluslararası Protestan Kilisesi’nde silahlı bir kişinin Papa’ya yönelik protestosu, panik yarattı. Konya’dan gelip, işmerkezinin arkasındaki kilisede elindeki silahla slogan atan işsiz Celalettin K.’yı polis etkisiz hale getirdi. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre Celalettin K.(Konakçı), iş merkezinin arkasında bulunan kiliseye gelip “Papa gelirse bu iş merkezini havaya uçururum” diye bağırmaya başladı. Elinde bulunan tabanca ile etraftakileri tehdit eden K.’yı olay yerine gelen sivil polisler tarafından yakalandı. 30-35 yaşlarındaki olduğu belirtilen K.’nın Konyalı olduğu ve işsiz olduğu ifade edilirken, tabancasının da kurusıkı olduğu kaydedildi. 

Sivil polisler tarafından ilk olarak ifadesini almak için Balgat’taki 10 Nisan Polis Karakolu’na götürülen K. daha sonra da Terörle Mücadele Şubesi yetkililerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirten emniyet yetkilileri, şahsın herhangi bir sabıkasının bulunmadığını da bildirdiler.


ANKA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 17:31:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?