21
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Hırsızlık şebekesi çökertildi

Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde ATM cihazlarından hırsızlık yapan ve ATM cihazlarına düzenek kurarak vatandaşları dolandıran 6 kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Ankara'da 6, Samsun'da 1 ve Antalya'da 1 olmak üzere toplam 8 adet ATM cihazının oksijen kaynağıyla kesilerek yaklaşık 500 bin YTL'nin çalınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen operasyonda Osman B., Ayhan B., Nihat N., İlhan Ş., Recep K., Ümit Ö. isimli 6 zanlı yakalandı. Zanlıların ülke genelindeki çeşitli bankalara ait ATM cihazlarına telefonla düzenek kurarak, vatandaşlara ait bankamatik kartlarını sıkıştırdıkları belirlendi. Şahısların bu yöntemde bankamatik yanına asılan telefonu arayan vatandaşlarla müşteri temsilcisi gibi görüşüp kart bilgilerini ve şifrelerini öğrendikleri anlaşıldı. Şebekenin daha sonra sıkıştırdıkları kartları alarak, bu kartlardan 18 ayrı olayda yaklaşık 50 bin YTL çektikleri tespit edildi.
Operasyonda yapılan aramalarda ATM cihazlarının para kasalarını açma ve kesmede kullanılan oksijen tüpü, kaynak makinesi, levye, tornavida ile ATM cihazlarına kurulan çok sayıda telefon düzeneği, telefonunun üzerine yapıştırılan çeşitli bankalara ait stickerler, 1 adet tabanca ve 27 adet fişek ele geçirildi. Zanlılar, polis sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 14:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?