1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Başkentte soygun dehşeti

Ankara'da sabah saatlerinde devriye gezen bir polis ekibi silahlı saldırıya uğradı.

Bir bilgisayar mağazasını soymaya çalışan şahısları yakalamak isteyen karakol ekibi, ölümden döndü.

Polis otosunun ön camından giren kurşun, polis memurunun başını sıyırarak geçti.
Edinilen bilgilere göre, sabah saat 06.00 sıralarında Yenimahalle Akın Caddesi üzerinde devriye gezen 8259 kod nolu karakol ekibi, bir bilgisayar mağazasını soymaya çalışan 2 şahıs fark etti.

Şahısların da ekibi fark ederek otomobille kaçmak istemesi üzerine polis memurları, ekip otosuyla yolu kapatmaya çalıştı. Erken davranarak kaçmaya başlayan şahısları ekip arabasıyla takip eden polisler, Yenimahalle otobüs son durakları karşısında şahısları kıstırdı.

Kaçamayacaklarını anlayan şahıslardan biri, silahını çekerek polis otosuna bir el ateş etti. Aracın ön camından giren kurşun, direksiyon koltuğunda oturan polis memurunun başını sıyırarak geçti. Polislerin bir anlık duraklamasından faydalanan şahıslar, 06 FNK 95 plakalı BMW marka otomobille olay yerinden kaçtı.

Bölgeye sevk edilen çok sayıda sivil ve resmi ekibin yaptıkları araştırmalar sonucu şahısların izine rastlanmadı. Saldırıya uğrayan polis otosu, Olay Yeri İnceleme ve Parmak İzi Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından incelemeye alındı.

06 FNK 95 sayılı plakanın Opel marka başka bir araca çıktığı ve bu aracın da kısa bir süre önce çalındığı tespit edildi. Saldırganların, iki gün önce ekipler tarafından kovalanan ve Gazi Mahallesi'nde kaza yaptıktan sonra kaçan şahıslar olduğu tahmin ediliyor.

Başkent Ankara'da geçtiğimiz gün, çalıntı otomobille dolaşırken fark edilen ve ekipler tarafından uzun süre kovalanan 3 şahıstan 2'si, araçları kaza yaptıktan sonra kaçmıştı. Şahısların çok sayıda gasp ve adam yaralama suçundan arandıkları bildirilmişti. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, otomobilin yakalanması için ara sokaklarda da arama yapıldı.

.
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2005 Çarşamba 10:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?