5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Burcu öğretmenin intiharı

Ankara'da, düğün günü teyzesinin 10. kattaki evinden atlayarak intihar eden öğretmen Burcu Emel'i dövdüğü iddia edilen Çelebi Mehmet Akkuş, kendisi fakir olduğu için Burcu ile evlenmelerine kızın ailesinin karşı çıktığını söyledi. 

İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Çelebi Mehmet Akkuş, düğün günü hayatının en büyük şokunu yaşadığını ve Burcu Emel'i Kızılay meydanında dövdüğü şeklinde bir gazetede çıkan haberin doğru olmadığını belirtti. Akkuş, "Hoşlanmadığım bir kız arkadaşıyla alışverişe çıkmış, onun düğünümüze gelmesini istemiyordum. Bu yüzden aramızda tartışma yaşandı. Bu sırada olayı gören bir polis 'Gidin evinizde tartışın' dedi. Dayak söz konusu değil" dedi. 

Aksaray'da doğalgaz teknisyenliği yapan Akkuş, Burcu Emel ile önce dini nikah, daha sonra da 8 Haziran'da ailesinden gizli olarak resmi 
nikahlarını kıydırdıklarını belirterek, "Ailesi evlenmemize karşı çıktı. Onlar zenginler, beni fakir olduğum için istemediler" iddiasında bulundu. 

Kızılay'da yaşanan olayın ardından akşam kızın yakınlarının kendisine hakaretlerde bulunduğu ve "Bohçanı al, bu düğün olmayacak" dediklerini öne süren Akkuş, daha sonra yakınlarının araya girmesiyle kendisinin kına gecesi yaptığını söyledi. Düğünün yapılacağı günün sabahı Burcu öğretmenin yakınlarını aradığında, "Burcu intihar etti, öldü" denildiğini söyleyen Akkuş, "Düğünü iptal ettirdiğim doğru değil, düğün salonu intihar olayının ardından iptal edildi" açıklamasında bulundu. 

Burcu öğretmeni çok sevdiğini söyleyen Akkuş, "Onsuz yaşayamam" diyerek yaşananların sorumlusunun genç kızın ailesi olduğunu iddia etti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2006 Salı 12:05:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?