5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Çete operasyonu

Kendilerini "derin devlet" gibi göstererek "çıkar amaçlı suç örgütü" kuran bir şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda, 12 kişi gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit'in yürüttüğü soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarında kendilerini "devlet görevlisi" olarak tanıtarak haksız menfaat temin eden bir çete belirlendi. 6 ay süren çalışmalar sonucunda, suç örgütü üyelerinin; "D.Ş. ve A.B.Ş. isimli kişilere ait işyerini tehdit ve baskıyla zorla almaya çalıştıkları", "bir sanatçının azmettirmesi" ile "Hüseyin B. isimli kişiyi tehdit ettikleri", "ihalelere fesat karıştırdıkları", "tarihi eser kaçakçılığı" ve "silah ticareti" ile "resmi evrakta sahtecilik yaptıkları" belirlendi.

Operasyon sonucunda "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan suç örgütünün yönetici ve üyeleri oldukları" iddiasıyla Kazım Z., Osman S., Serdar Y., Zeliha T., Ömer A., Vedat K., Tayfun Ö., Ömer Faruk Ç., Siyami G., Verdi K., Zafer B. ile Tamer T. gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in ifadesine başvurulurken, Emniyet eski Genel Müdür Yardımcısı Emekli Emniyet Müdürü Ertuğrul Çakır'ın da ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 12:37:17
Güncelleme :17 Şubat 2006 Cuma 14:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?