1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Cinsel uyarıcı uyuşturucu hap

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda Ankara'ya cinsel uyarıcı niteliği taşıyan ve 'İspanyol sineği' adı verilen uyuşturucu getiren bir kişinin de aralarında olduğu 11 kişi yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Ankara dışından getirmiş oldukları uyuşturucu maddeleri içici konumunda bulunan kişilere sattıkları ve sattırdıkları tespit edilen iki ayrı gruba yönelik çalışma başlattı. Hollanda kaynaklı 'İspanyol sineği' olarak bilinen cinsel uyarıcı hapları Ankara'ya getiren ve bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu gerekçesiyle aranan Cengiz İ. düzenlenen bir operasyonla 880 adet hapla birlikte ele geçirildi. Altındağ ve Mamak'ta düzenlenen diğer bir operasyonda ise 28 kg 745 gram Hint Keneviri bitki kırıntısı, 2 kg 290 gram toz esrar, 60 kök Hint keneviri bitkisi, 11 gram civarında kokain, 1 adet terazi, 1 adet bilye atar kuru sıkı tabanca, 38 adet 8 mm çapında bilye ve 1 adet av tüfeği, 4 adet av tüfeği fişeği ile birlikte toplam 11 kişi gözaltına alındı.

"Toplu halde uyuşturucu madde ticareti yapmak, temin etmek, nakletmek, bulundurmak ve kullanmak" suçundan mahkemeye sevk edilen zanlılardan aralarında Cengiz İ.'nin de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 14:05:12
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 03:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?