5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Eryaman'ın şifresi çözülüyor

Murat ErenAnkara Eryaman’da düzenlenen operasyonun sanıklarından örgüt lideri konumundaki Yüzbaşı Murat Eren, savcılık ifadesinde; Şemdinli olaylarından sonra TSK’ya yönelik eleştirileri ve hükümetin politikalarını içlerine sindiremediklerini söyledi. 

Küre Operasyonu ve Danıştay saldırısı ile bağlantıları olmadığını belirten sanıklar, Başbakan’a suikast iddialarını da reddetti. İçişleri Bakanlığı, sanık ifadelerinde adı geçen iki emniyet müdürü hakkında idari soruşturma başlattı.


Ankara Eryaman’daki operasyon sonrası tutuklanan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Murat Eren, savcılık ifadesinde tamamen kişisel heyecanlarla örgüt kurduklarını kendilerine emir veren bir üst mercii olmadığını belirtti.

“PATLAYICILAR PKK İÇİN”
Murat Eren, Atabeyler isminin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda eğitim gören gruplardan birinin ismi olduğunu söyledi. Örgüt evinde ele geçirilen patlayıcı madde ve askeri mühimmatı, tahrip uzmanı Astsubay Erkut Taş’ın sağladığını belirten Eren, bu patlayıcıları PKK’ya karşı kullanmayı planladıklarını anlattı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ZAPSU’YA SUİKAST İDDİASI
Başbakan Erdoğan ve danışmanı Cüneyt Zapsu’ya suikast iddialarını reddeden Eren, “Başbakan’a yakınlık duymuyorum, Türkiye’nin yönetiliş biçimi ve götürülmek istenen noktayı da aydınlık görmüyorum ancak suikast iddiası kesinlikle doğruyu yansıtmamaktadır” dedi. Eren, Başbakan Erdoğan ve Zapsu’nun evlerinin güzergahının krokilerinin kendilerine ait olmadığını söyledi.

İKİ EMNİYET MÜDÜRÜ İFADE VERDİ
Öte yandan, sanıkların ifadelerinde “Örgütten haberdar olduklarını” ileri sürdükleri Merzifon Emniyet Müdürü Raşit Çavdar ve Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş, Ankara Adliyesi’ne gelerek gizlice ifade verdi. Her iki isim de sanıkları “vatansever çocuklar” olarak tanıdıklarını ancak örgütten haberleri olmadığını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü de iki emniyet müdürü hakkında polis başmüfettişleri görevlendirdi.
NTV
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 02:46:48
Güncelleme :6 Haziran 2006 Salı 03:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?