1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Faciadan dönüldü

Ankara'da apartmanların arasındaki bir inşaatın temelini su basınca göçük meydana geldi. Etlik 19 Mayıs Caddesi üzerinde bulunan bir inşaat alanı için kazılan temeli akşam saatlerinden itibaren su bastı.

ASKİ ekiplerin arayan vatandaşlar, inşaat alanına akan suyu kestirerek evlerini su basmasını önlemek istedi. ASKİ ekiplerinin çalışmalarının ardından evlerine dönen vatandaşlar, saat 22.30 sıralarında büyük bir gürültüyle tekrar dışarı çıktı. Suyun inşaat zeminini etkilemesi sonucu, apartmanların arasında kalan inşaat alanında bulunan hafriyat taşları temele düşmeye başladı. Vatandaşlardan bazıları panik halinde evlerinden dışarı çıktı.

Polis ekipleri, olay yerine gelerek vatandaşları inşaat alanından uzaklaştırmaya çalıştığı bir sırada ise, bir apartmanın istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Duvarın çökmesi sırasında inşaat alanının içinden çekim yapan kameramanlar da, büyük tehlike atlattı.

Bir vatandaş, belediyeye iki kere başvurduğunu gerekli incelemelerin yapıldığını, ancak bir sonuç alınamadan bugünlere gelindiğini söyledi. Evini su basan bir kadın ise, sabah saatlerinden beri dairelerine dolan suları tahliye etmekle uğraştıklarını belirtti. İnşaat temelinde aralıklarla çökmeler yaşandığı için polis ekipleri, alana girmeyi yasakladı. Olayla ilgili 2 kişi ise sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 12:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?