1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hırsızlar Gül'ün oğluna çarptı

Ankara'da, iki hırsız düz kontak yaparak çaldıkları otomobille polisten kaçmaya çalıştığı sırada karşı istikametten gelen başka bir araba ile kafa kafaya çarpıştı. Hırsızların kullandığı otomobilin çarptığı aracın sürücüsü Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül çıktı. Kaza sonrası iki hırsız ve Ahmet Gül, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Aşağı Ayrancı Güvenlik Caddesi üzerinde devriye gezen bir polis ekibi, daha önce çalıntı olarak anons edilen 06 FCE 71 plakalı otomobili fark ederek 'dur' ihtarında bulundu. Polisi fark eden zanlılar uyarıları dikkate almayarak kaçmaya başladı. Düz kontak yaparak çaldıkları otomobille son sürat kaçmaya başlayan zanlılar, Atatürk Bulvarı'ndan Eskişehir Yolu'na döndüler.

Burada polis ekiplerinin çıkış noktasını kapattığını gören zanlılar, Eskişehir Yolu'na tersten girerek yollarına devam ettiler. Aşırı süratli şekilde kaçmaya devam zanlılar, Sayıştay binası önüne geldiklerinde karşı istikametten gelen 06 AG 594 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştılar. Kaza sonrası zanlıların kullandığı otomobil hurdaya dönerken şahıslardan birisi otomobil içinde sıkıştı diğeri de yaralı olmasına rağmen otodan çıkarak kaçmaya başladı.

Otomobil içerisinde sıkışan zanlı için olay yerine gelen sağlık ekipleri, şahsı otodan çıkararak olay yerinde müdahalede bulundu. Bu şahsın ambulansa alınmasının ardından polis, kaçan diğer zanlıyı bulmak için çevrede arama başlattı. Aramalar sırasında olayı görüntüleyen basın mensupları, Sayıştay binasının merdivenlerinin altında yatan şahsı fark etti. Kameramanların ihbarı üzerine bulunan şahsın kaçan zanlı olduğunu anlaşıldı. Yaralı halde merdivenlerin altında gizlenen şahıs için olay yerine ikinci bir ambulans çağrıldı.

Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından ambulansa alınan şahıs, diğer zanlı birlikte ile hastaneye götürüldü. Zanlılardan birisi Gazi Hastanesi'ne diğeri de Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan zanlıların kullandığı otomobilin çarptığı diğer otomobilin sürücüsünün Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Münir Gül olduğu anlaşıldı.

Polis ekiplerine kimliğini açıklamayan ve öğrenci olduğunu belirterek eve döndüğünü söyleyen Gül'ün kimliği, kaza sonrası olay yerine gelen bir arkadaşının basın mensuplarının sorularını cevaplaması sonucu ortaya çıktı. Sürücünün Dışişleri Bakanı Gül'ün oğlu olduğunun anlaşılması üzerine harekete geçen polis ekipleri, yolu açmak için yoğun çaba sarf ederken görüntü alan basın mensuplarını da olay yerinden uzaklaştırdı.

Olay yerine gelen Ahmet Gül'ün arkadaşları, Gül'ü kendi otomobilleriyle Özel Bayındır Hastanesi'ne götürdü. Ahmet Gül'ün tedavisinin sürdüğü sırada Ankara Valisi Kemal Önal ve Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz da hastaneye geldi. Yetkililerden bilgi alan Vali Önal ve Ercüment Yılmaz, Ahmet Gül ile de durumu hakkında görüştü.

Kısa süren ziyaretin ardından Vali Önal ve Yılmaz hastaneden ayrıldı. Tedavisinin ardından hastaneden taburcu edilen Ahmet Gül'ün durumunun iyi olduğu, Gazi ve Numune Hastanesi'ne kaldırılan zanlıların ise sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 13:27:29
Güncelleme :27 Aralık 2005 Salı 13:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?