1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hırsızlık çetesi çökertildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen seri operasyonlarla, plazma televizyon çalan hırsızlar yakalandı. Zanlılar, adliyeye götürülürken basın mensuplarına saldırdı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, son 1 aydır Ankara'da çok sayıda hırsızlık olayına karışan ve halk arasında "Plazmacılar" olarak bilinen hırsızlık çetesi çökertildi.

Beyaz eşya dükkanlarının korkulu rüyası haline gelen hırsızlık çetesi, ekiplerin sıkı takibi sonucu ele geçirildi. En son 4 gün önce, Turan Güneş Bulvarı'nda bulunan beyaz eşya dükkanına camı kırarak giren ve 2 adet plazma televizyon çalarak kaçan çete üyelerinden M.E., U.E., Y.P., T.Ç. ve A.Ş. kendilerini takip eden ekipler tarafından, kovalamaca sonucu yakalandı. Şahısların sorguları doğrultusunda genişletilen operasyonlar sonucunda, E.B. ve M.A. isimli şahıslar da çete üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Çete üyelerinin gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ayrıca, 2 adet plazma televizyon, 48 kalem otomobil aksesuarı, biri kuru sıkı 2 adet silahla birlikte çok sayıda giyim eşyası ve hırsızlık yaparken kullandıkları maskeler ve eldivenler ele geçirildi. Çete üyeleri sorgularının tamamlanmasının ardından, 9 işyerinden hırsızlık, 1 oto hırsızlığı, ruhsatsız tabanca kullanmak ve taşımak, gasp ve işyeri kurşunlaması suçlarıyla adliyeye sevk edildi. Şahıslar, emniyetten çıktıkları sırada görüntü alan basın mensuplarına saldırdı.

,
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2005 Çarşamba 15:02:47
Güncelleme :23 Ekim 2005 Pazar 18:45:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?