5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

İşkenceci çeteye tutuklama

Küre Operasyonu kapsamında mahkemeye sevkedilen, aralarında eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ve meslekten ihraç edilen Başkomiser Tamer Topsakal ile çete lideri olduğu iddia edilen medyum Kasım Zengin'in de bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Yapılan operasyon kapsamında bazı siyasilere ve bürokratlara ait kadınlarla saunada uygunsuz çekilen CD'ler ele geçirildi.

Dün sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirilen 13 zanlının sorgusu öğleden sonra terör ve organize suçlara bakmakla yükümlü Cumhuriyet Savcıları Mustafa Kelkit, Şemsettin Özcan ve Salim Demirci tarafından yapıldı. Zanlılar, dün gece geç saatlere kadar ifade verdi. 3 zanlı, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, aralarında Çakır, Topsakal ve Zengin'in de bulunduğu 10 kişi "ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurmak" iddiasıyla mahkemeye sevkedildi. Nöbetçi Hakim Kadir Kayıran tarafından bugün sorguları yapılan 10 kişiden, aralarında Çakır, Topsakal ve Zengin'in de bulunduğu 8 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan, zanlıların adliyedeki sorguları yaklaşık 25 saat sürerken, çok uzun süre ifade veren sanıkların yorgun düştükleri gözlendi.

Zanlılardan çete lideri olduğu iddia edilen Zengin, arka kapıdan beyaz "Tempra" marka otomobile bindirilerek kaçırılırken, diğer zanlılar minibüsle götürüldü. Zengin götürülürken İHA mikrofonuna, "Güneş tersten batıyor, herkes ışıkları yaksın" dedi.

Öte yandan, yapılan operasyon kapsamında bazı siyasilere ve bürokratlara ait kadınlarla saunada uygunsuz çekilen CD'ler ele geçirildi. Zanlıların bunları şantaj aracı olarak kullandıkları ve para istedikleri öne sürüldü. Zanlıların Ayaş Tünel'inde bulunan işkence odasında bazı kişilere işkence yaptıkları ortaya çıktı.

.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 17:49:58
Güncelleme :18 Şubat 2006 Cumartesi 17:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?