5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Kovalamaca sonunda yakalandı

Ankara'da 1 polisi vuran, daha sonra da rehin aldığı taksi sürücüsü ile kaçmaya çalışan silahlı şahıs, yaşanan kovalamaca sonunda yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çankaya İlçesi Sıhhiye Cihan Sokak'ta polis ekiplerinin bir şüpheliyi kovalaması sırasında, olaya tanık olan ve izinli olduğu öğrenilen Hassas Bölgeler Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Faik Mehmet Baş, meslektaşlarına yardım etmek istedi. İzinli olmasına rağmen şüpheliyi yakalamaya çalışan polis memuru, zanlı tarafından açılan ateş sonucu dizinden yaralanırken, şüpheli, bir ticari taksiye binerek kaçmaya çalıştı. Polis ekipleri 19 Mayıs Stadı yanında şüphelinin içinde bulunduğu 06 T 0074 plakalı ticari taksiyi fark ederek kovalamaya başladı. Polisin kendisini fark ettiğini anlayan şüpheli, taksi sürücüsünü başına silah dayayarak rehin aldı. Polis ekiplerine de ateş açtığı öne sürülen şüphelinin bulunduğu taksi takibe alındı. Yaşanan takip sonucunda Etlik Caddesi üzerinde durdurulan taksinin etrafı sarıldı. Yunus ekiplerinin de müdahalesi sonucunda isminin Uğur K. olduğu öğrenilen zanlı yakalandı.

Olay yerine gelen Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, olayla ilgili bilgi aldı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yılmaz, yaralı polis memurunun durumun iyi olduğunu söyledi. Sabıkalı olduğu öğrenilen zanlı Uğur K, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 19:29:32
Güncelleme :12 Şubat 2006 Pazar 19:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?