1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Kürt ajitasyonu Başkent'te

Bölücü terör örgütü elebaşı yandaşı bir grubun otobüslerle geçişi sırasında Bozüyük'te meydana gelen olaylar nedeniyle Ezilenlerin Sosyalist Partisi yanlısı bir grup, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ankara İl Başkanlığı önünde Kürtçe slogan atarak eylem yaptı.

ESP yanlısı bir grup, AK Parti İl Başkanlığı'nın bulunduğu Kocetepe Mediha Erdem Sokak'a geldi. Grup AK Parti İl Teşkilatı binası yakınında polis tarafından durduruldu. Yoğun güvenlik önlemlerin alındığı eylem sırasında yapılan basın açıklamasında, Kürt halkının barış taleplerinin AK Parti Hükümeti başta olmak üzere, Türk devleti tarafından inkar ve imhayla karşılık gördüğü iddia edildi.

Açıklamada, yaşanan saldırıların sorumluluğun AK Parti Hükümeti'ne ait olduğu iddia edilerek, "Tüm yaşananlar sanki devletin iradesi dışında yaşanmış gibi gösterilerek 'Türk-Kürt çatışması' çıkarmaya çalışan provokatörlerin işiymiş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır" denildi.

Açıklamanın ardından Kürtçe ve Türkçe olarak "Saldırganlar yargılansın", "Hepimiz Kürt'üz", "AK Parti halka hesap verecek" şeklinde slogan atan grup, olaysız dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 13:20:20
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 13:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?