1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Mali şubeden büyük operasyon

Ankara'da Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerinin düzenledikleri 5 ayrı operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

Mali Büro Amirliği ekiplerinin yaptıkları bir çalışmada, bir kişinin piyasaya sahte 50 YTL sürdüğü belirlendi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda E.A. isimli kişi gözaltına alındı. Zanlı ile birlikte 12 adet sahte 50 YTL ele geçirildi. Mali Büro ekiplerin yaptıkları bir başka çalışmada, Balgat Dr. Sadık Ahmet Caddesi Konya Yolu kenarındaki boş arazide bulunan 06 AAT 99 plakalı araç içerisinde kupürleri kesilmiş çok sayıda ilaç bulunduğu tespit edildi.

Düzenlenen operasyonda otomobil içerisinde bulunan S.Ö. ve H.A. yakalanarak gözaltına alındı. Otomobil içerisinde yapılan aramada 1 adet gaz tabancası ile çok miktarda ilaç ele geçirildi.

Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte kimlik ile değişik bankalara müracaat ederek kredi kartı alan ve banka müşterilerinin kredi kartı bilgilerini elde ederek 'mail order' sistemi ile paralarını başka hesaplara havale ederek çeken bir kişinin Armada İş Merkezi'nde faaliyet gösteren bir mağazadan 8 bin 900 YTL tutarında alış veriş yaptığını belirledi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda O.İ. ve H.A. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı O.İ.'nin yapılan üst aramasında sahte nüfus cüzdanı, sahte sürücü belgesi, üzerinde O.İ.'nin resmi bulunan sahte Onkoloji Hastanesi Uzman Dr. kimlik kartı ile değişik kişiler adına düzenlenmiş 6 adet kredi kartı ele geçirildi.

Bir başka operasyonda da B.T, F.T, T.T. ve H.K. isimli kişilerin hiçbir mal ve hizmet alım satımı olmaksızın yüzde 3-5 komisyon karşılığı piyasaya aylık 10-15 milyon YTL tutarında naylon fatura sattıkları ve devleti zarara uğrattıkları, tefecilik yaptıkları ve bu şekilde haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Zanlıların faaliyet gösterdikleri 6 ayrı değişik adreste eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda olayla ilgisi olan F.T, T.T, Y.C, H.K, A.P, Y.Ç, C.Y, H.K, N.B. ve E.A. isimli toplam 10 kişi yakalandı.

Zanlıların bürolarında yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet pompalı tüfek, 1 adet lazerli gaz tabancası, 13 adet fişek, 3 adet gaz tabancası tüpü, çok sayıda gaz tabancası bakır mermisi, 50 adet av fişeği, 29 değişik işyeri başlığını taşıyan 21 milyon YTL tutarında tanzim edilmiş fatura alt koçanları, 12 adet değişik işyeri başlığı taşıyan kaşe, 55 adet CD, 3 adet disket, 1 adet sahte polis tanıtma kimliği, 4 adet bilgisayar kasası, 1 adet yaza kasa ele geçirildi. Zanlılar soruşturmaların tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü mali Büro ekiplerinin yaptıkları bir başka çalışmada, bir eczacının değişik kişilere ilaç vermiş gibi göstererek, bu kişilere ait sağlık karnelerine yazdığı ilaçların kupürleri karşılığını Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı'ndan alarak bu kurumları zarara uğratıp haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Düzenlenen operasyonda eczacı N.Y. ile Ankara'da bir hastanede çalışan kocası doktor N.Y. gözaltına alındı. Zanlının, kocasına ait doktor kaşesi ile değişik vatandaşlara ait sağlık karnelerine yazdığı ilaçların kupürlerini aldığı, kupürlerin karşılığı sosyal güvenlik kuruluşlarından tahsil ettiği, ilaçları ise piyasaya sürdüğü tespit edildi. Zanlı ile birlikte 112 adet sağlık karnesi ve çok sayıda ilaç kupürü ele geçirildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2005 Cuma 17:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?