1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Milletvekiline silahlı saldırı

Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez, Ankara Çayyolu'nda tartıştığı bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Kalçasına 2 kurşun isabet eden Bölünmez, Güven Hastanesi'ne kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, eşiyle birlikte Çayyolu'nda sinemaya giden Mardin Bağımsız Milletvekili Bölünmez, bir kişiyle tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine şahıs, üzerinde taşıdığı tabancayı çıkararak Bölünmez'e ateş etti. Bölünmez'in, kalçasına 2 kurşun isabet ettiği bildirildi.
Olay sonrası Bölünmez, eşi ve çevredekilerin yardımıyla Özel Güven Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BELEDİYE BAŞKANININ OĞLU MU VURDU?

Ankara Çayyolu'nda bulunan bir sinema salonunda Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez'e silahlı saldırıda bulunan şahsın, Mardin Eski Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaş'ın oğlu Mehmet Tutaş olduğu iddia edildi.

Çayyolu'nda eşi Zehra Bölünmez ile birlikte sinemaya giden Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez'i 2 kurşunla kalçasından yaralayan şahsın, Mardin Eski Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaş'ın oğlu Mehmet Tutaş olduğu öne sürüldü.

İddiaya göre, sinemada verilen 10 dakikalık film arasında Mehmet Tutaş isimli şahsın bakışlarından rahatsız olan Bölünmez, Tutaş'a, "Neden bakıyorsun, birine mi benzettin?" diye sordu. Bunun üzerine Tutaş, "Beni tanımadın mı?" dedi ve küfür etti.

Şahsın, Mardin Eski Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaş'ın oğlu Mehmet Tutaş olduğunu anlayan Milletvekili Bölünmez, eşine şahsı tanıdığını ve dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bu sırada silahına sarılan Tutaş, Bölünmez'e ateş etmeye başladı. Tutaş, kargaşa sırasında dışarıya çıkmaya çalışan Bölünmez'in arkasından da 5-6 el daha ateş etti.

Milletvekili Bölünmez, kurşunlardan 2'sinin kalçasına isabet etmesi sonucu yaralandı.
Olayın ardından saldırgan kayıplara karışırken, Özel Güven Hastanesi'ne kaldırılan Bölünmez'in tedavisi devam ediyor.

BÖLÜNMEZ'İN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Çayyolu'nda eşi Zehra Bölünmez ile birlikte sinemaya giden ve burada uğradığı silahlı saldırı sonucu kalçasından yaralanan Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez'in hayati tehlikesinin olmadığı ve kurşunlardan birinin halen vücudunda olduğu belirtildi.

Çayyolu, Arcadium Alışveriş Merkezi'nde bulunan Cine-Bonus sinemasında eşi Zehra Bölünmez ile birlikte 'Maskeli Beşler' filmini izleyen Mardin Bağımsız Milletvekili Süleyman Bölünmez'in, sinema arasında uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı Özel Güven Hastanesi'nde müşahade altında tutulduğu bildirildi.

Hastanede bir açıklama yapan Başhekim Yardımcısı Dr. Tevfik Ali Küçükbaş, Bölünmez'in kalçasına iki kurşun isabet ettiğini, kurşunlardan birinin sağ kalçanın yumuşak dokusuna girerek dışarı çıktığını diğer kurşunun da sol kalçadan girerek sağ uyluk başına doğru ilerlediğini söyledi.

Bölünmez'in ürolojik bir yaralanması olduğunu söyleyen Dr. Küçükbaş, "Değerlendirmelerimiz henüz sona ermedi. Şu anda kurşun çıkarma müdahalesi düşünülmüyor. Bugün bazı tetkikler devam edecek. Daha sonra hekim arkadaşlar olarak tekrar bir durum değerlendirmesi yapacağız. Ancak kalçadan dışarı çıkan kurşunun yumuşak dokuya gelmesi nedeniyle fazla bir tahribat oluşturmadığı gözlemlendi" dedi. Hastanede müşahade altında tutulan Süleyman Bölünmez de saldırıya ilişkin açıklamayı yarın yapacağını söyledi.

SALDIRI ZANLISI TESLİM OLDU

Öte yandan sinema salonu içerisinde Bölünmez'i silahla yaralayan Mardin eski Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaş'ın oğlu Mehmet Tutaş'ın jandarma karakoluna giderek teslim olduğu bildirildi. Tutaş'ın burada ifadesi alındığı belirtilirken Mardin eski Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaş'ın son seçimlerde Belediye Başkanı olamamasının ardından Süleyman Bölünmez ile aralarında bir husumet oluştuğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2005 Cumartesi 21:56:02
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 00:46:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?