1
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ortalığı kan gölüne çevireceklerdi

Başkent Ankara'da, gece yarısından sonra bomba paniği yaşandı. Trafik Ekipler Amirliği duvarına bırakılan bir bavul, fünye ile patlatıldı. Yapılan incelemelerin ardından, bavulun içinde zaman ayarlı bomba olduğu tespit edildi.

Bombanın, sabah değişim saatinde infilak etmek üzere ayarlandığı öğrenildi. Gece yarısından sonra saat 01.00 sıralarında, Kurtuluş'ta bulunan Trafik Ekipler Amirliği binasında nöbetçi polis memuru yaya devriye görevini yaparkan, duvar dibine bırakılmış siyah bir bavul farketti.

Durumun acilen 155 Haber Merkezi'ne iletilmesinin ardından olay yerine bomba imha ekipleri sevk edildi. Yapılan ilk kontrollerde bavulun içinde bir mekanizma kurulu olduğu farkedildi. Civar sokak ve caddeler yaya ve araç trafiğine kapatılırken, Trafik Ekipler Amirliği binası da tamamen boşaltıldı. Bölgeye çok sayıda sivil ekip sevk edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü bomba imha uzman ekipleri tarafından yapılan iki saatlik bir çalışmanın ardından, bavula fünye yerleştirildi. Çevre binalarda oturan ve pencerelerden bakan vatandaşlar da evlerine girmeleri için ikaz edildikten sonra fünye patlatıldı.

Büyük bir gürültüyle patlayan bavulun yanına bir müddet yaklaşmayan ekiplerin daha sonra yaptıkları incelemelerde, mekanizmanın başarıyla durdurulduğu anlaşıldı. Olay Yeri İnceleme ve Parmak İzi Tespit Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, olay yerinde delil toplama ve parmak izi çalışması yaptı. Çalışmaları başından sonuna kadar ekiplerle birlikte takip eden Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, bavulun içinde zaman ayarlı bir bomba olduğunu ve ekiplerin dikkati sayesinde farkedildiğini söyledi.

Yapılan başarılı bir çalışmayla bombanın imha edildiğini belirten Yılmaz, "Şükürler olsun, olayı zararsız atlattık. Memurlarımızın dikkati sayesinde üzücü bir hadisenin önüne geçildi" diye konuştu.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılırken, bombanın ekiplerin değişim saati olan sabah 07.00'da patlamak üzere kurulduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 11:23:22
Güncelleme :19 Eylül 2005 Pazartesi 11:50:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?