5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Şehit onbaşı toprağa verildi

Şırnak'ın Gabar Dağı mevkiinde bölücü terör örgütü PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komanda Onbaşı Mükremin Başaran, memleketi olan Ankara'nın Haymana İlçesi Oyaca Beldesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygın, AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, Ankara Valisi Kemal Önal, çok sayıda general ve askerle vatandaşlar katıldı. GATA'dan alınan şehidin naşı, ilk önce baba ocağına getirildi. Terör örgütü PKK aleyhine atılan sloganlar ve tekbirlerle karşılanan şehit cenazesi, duaların ardından cenaze töreninin düzenlendiği Oyaca Futbol sahasına getirildi.

Buradaki törende konuşan Ankara İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Vahdettin Becereli, Başaran'ın şehitlik mertebesine ulaştığını belirterek, "Şehidimizin anısını yaşatmak bizim için namus borcudur. Türk Silahlı Kuvvetleri adına and içiyorum ki şehidimizin kanı yerde kalmayacak, öcü alınacaktır" dedi. Becereli, kutsal vatanı bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

Şehit ailesine başsağlığı dileğinde bulunan Orgeneral Büyükanıt ve Orgeneral Türkeri, şehit babası Vedat Başaran'ı, sarılarak teselli etti. Törenin ardından şehit Komando Onbaşı Mükremin Başaran'ın naaşı belde mezarlığına getirilerek, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından vasiyeti üzerine kendisiyle aynı ismi taşıyan dedesinin yanına defnedildi.

Öte yandan, şehit babası Vedat Başaran hükümete seslenerek, askerin ve polisin terörle mücadelede daha etkili olabilmesi ve PKK'yı bitirebilmesi için daha fazla yetki verilmesini istedi. Başaran, evladını vatan için şehit verdiğini belirterek, "Vatan sağolsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 15:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?