5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Trafik kazası: 2 ölü

Ankara'da iki gündür aralıksız yağan kar yağışı kazaları da beraberinde getirdi. Son olarak Kilis-İstanbul seferini yapan bir yolcu otobüsü, buzlanan yolda kontrolden çıkarak orta refüje devrildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi de yaralandı.

Kilis-İstanbul seferini yapan Çayırağası firmasına ait Cemalettin Mazlum idaresindeki 06 IP 541 plakalı yolcu otobüsü, Mustafa Kemal Mahallesi Anadolu Bulvarı üzerinde buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Direği deviren otobüs daha sonra yaklaşık 10 metre kadar sürüklendikten sonra devrildi.

Otobüste bulunan yolcular otobüsün patlayan camlarından dışarı çıkarak canlarını kurtarırken henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi otobüsün altında kalarak feci şekilde can verdi. Otobüste bulunan 54 yolcudan 28'i ise yaralandı. Dışarı çıkan yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde bulunan diğer yolcular ise polis otolarına bindirildi.

Ekip otosuna bindirilen yaralılar daha sonra AŞTİ'ye götürülürken kazanın ardından belediyeye ait tuzlama araçları kazanın olduğu noktayı tuzladılar. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise, otobüsün altında kalan 2 cesedi dışarı çıkardı. Otobüs sürücüsü Cemalettin Mazlum gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2006 Salı 13:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?