4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Vahşet iki yıl sonra çözüldü

Yaklaşık iki yıl önce hırsızlık yapmak üzere girdikleri evde araştırma görevlisi Zerrin Tahincioğlu’nu 58 yerinden bıçaklayarak öldüren iki katilin, bu cinayetten beş gün önce Gülay Dengiz’i de 24 yerinden bıçaklayarak öldürdükleri belirlendi.

HACETTEPE Üniversitesi Odyoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olan 30 yaşındaki Zerrin Tahincioğlu, 2005 yılı şubat ayında dünyaya getirdiği bebek nedeniyle doğum iznine ayrılmıştı. 2 Mayıs 2005 tarihinde Vedat Dalokay Caddesi’nde bulunan evinde eşi işe gittikten sonra bebeğiyle birlikte uyuyan Tahincioğlu, 58 bıçak darbesiyle öldürülmüştü.

Balkondaki kitaplıkta bulunan bir parmak izinin, Aksaray’da hırsızlıktan 15’e yakın sabıkası olan Sebahattin İpek’e ait olduğu belirlenmişti. Aksaray’da yakalanan İpek, cinayeti işlediğini itiraf etmişti. Daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlı, davası sürerken ifadesini değiştirmiş ve cinayeti, birlikte hırsızlık yaptığı arkadaşı İsmet Babat’ın işlediğini söylemişti. Bunun üzerine Babat da Manisa’da tutuklanmıştı.

Sanıkların yargılaması sürerken, Dikmen’de işlenen ve iki yıldır faili meçhul olarak kalan 19 yaşındaki Gülay Dengiz cinayetiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Cinayet Bürosu dedektifleri ve Cumhuriyet Savcısı Hakan Kızılarslan, evde kimsenin olmadığı sabah saatlerinde, göğüs bölgesinden 24 kez bıçaklanarak öldürülen Dengiz’le, bu olaydan beş gün sonra öldürülen Tahincioğlu’nun cinayetlerinin benzerliğinden yola çıkarak, görgü tanıklarıyla sanıkları yüzleştirdi. Dengiz’i öldürmeden önce evinin etrafında birkaç gün gözetleme yaptıkları öğrenilen sanıklar, görgü tanıkları tarafından "kesin olarak bunlardı" diyerek teşhis edildi.

Teşhisten sonra Babat ve İpek hakkında yeni bir cinayet davası daha açıldı. Savcı Kızılarslan, aynı zamanda, Babat’ın kız kardeşi Birgül Mercan hakkında da Dengiz’in evine dilenci kılığında girerek, hedef belirlediği gerekçesiyle dava açtı. Davanın görülmesine 1 Şubat 2007’de Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. Tahincioğlu’nun öldürülmesine ilişkin davanın duruşması ise 15 Şubat 2007’de Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.
hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 09:38:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?