5
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yenimahalle'de korkutan yangın

Başkent'te gece saatlerinde çıkan yangın, sabahın erken saatlerine kadar sürdü. Araç lastiklerinin, hidrojen tüplerinin ve çevrede bulunan kamyonların yandığı yangınla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yapılan ilk tespitler doğrultusunda yangının, civarda bulunan kabloları çalmak isteyen hırsızlar tarafından çıkarıldığı öne sürüldü. 

Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle ilçesinin İvedik bölgesindeki Hurdacılar Sitesinde gece saat 03.45 sıralarında meydana gelen yangın, gece bekçilerinin olayı fark ederek polis ekiplerine bilgi vermesi üzerine kontrol altına alınmaya çalışıldı. Olay yerine kısa sürede çok sayıda itfaiye ekibi sevk intikal ederken, çalışmaların sürdüğü esnada hidrojen tüplerinin zaman zaman patlaması çevrede korkulu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Yaklaşık 1 kilometrekarelik alanı kaplayan yangın, sabahın erken saatlerine kadar sürdü. 

Yangın ancak 07.00 sıralarında kontrol altına alınarak, söndürüldü. Yapılan ilk araştırmalar doğrultusunda, yangının, kablo hırsızları tarafından çıkarıldığı öne sürüldü. Kablo hırsızlarının çıkardığı iddia edilen yangının söndürme çalışmalarında yaklaşık 20 dozer ve 100 itfaiye personeli ile 51 itfaiye aracı müdahale etti Polis, yangının çıkış sebebi ile ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 10:05:27
Güncelleme :19 Eylül 2006 Salı 11:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?