2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Abdullah Özünenek


Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı’nın ve hayırsever Abdullah Özünenek’in katkılarıyla Etlik’te yaptırılan okulun açılış törenine katıldı.

Abdullah Mürşide Özünenek Cumhuriyet 75. Yıl Lisesi’nin açılışında Demirel’in yanı sıra DSP Ankara Milletvekili Oğuz Aygün, Ankara Valisi Yahya Gür, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Alkan da hazır bulundu.

Demirel törene gelişi sırasında öğrencilerin büyük sevgi gösterisiyle karşılaştı. Şapkasıyla öğrencileri selamlayan Süleyman Demirel, çiçek yağmuru altında yerine oturdu. Öğrencilerin folklor gösterileri ve söyledikleri marşlarla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural, Demirel’in vakıflarına her zaman sevgi şemsiyesi olduğunu ve desteğini hiçbir zaman esirgemediğini belirtti. Okulun hayırsever Abdullah Özünemek’in kendilerine ışık tutmasıyla Ankara Valiliği’nin gösterdiği 2 bin 600 metrekarelik arsa üzerine yapıldığını söyleyen Dural, "Ülkemize bir hizmet yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu köprüyü hep beraber geçiyoruz" diye konuştu.

9. Cumhurbaşkanı Demirel ise konuşmasında Türkiye’de hayırseverlerin birçok okul yaptırdıklarına değinerek, "Ülkemizde daha çok hayırsevere ihtiyacımız vardır. Hayırseverler çok güzel görevler yapmışlardır. Daha birçok Özünenek’ler olsun istiyoruz" dedi. Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı yöneticilerini de tebrik eden Demirel, güçsüzlere, kimsesizlere, yaşlılara ve çocuklara uzatılan hizmetin bir ülkenin gücünü ve dayanışmasını gösterdiğini kaydetti. "Çocuğunu, ihtiyarını sokaktan alamamış ülke güçsüzdür" diyen Demirel, herşeyin devletten beklenmemesi gerektiğini de vurguladı.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Demirel, öğretmenlerden yeni Cumhuriyet nesillerini, büyük Atatürk’ün yaktığı meşaleyi omuzlarında taşıma gücü bulacak gençleri iyi yetiştirmeye gayret etmelerini istedi. Konuşmasının sonunda Demirel, hayırsever Abdullah Özünenek ve Vakıf Başkanı Gülgen Dural’a birer onur belgesi ve plaket verdi.

Demirel ve Özünenek, daha sonra Abdullah Mürşide Özünenek Lisesi’nin açılış kurdelasını birlikte kestiler. Demirel, açılışa katılan diğer davetlilerle birlikte 15 derslik, 2 laboratuvar ve bir bilgisayar odası bulunan okulda bir gezinti yaptı. Demirel, öğrencilerin eğitim gördüğü bir dersliğe girerek sıraya oturdu. Öğrencilerin arasında okul günlerini yadeden Süleyman Demirel, öğrencilerden daha çok çalışmalarını ve başarılı olmalarını istedi.

 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar