2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Mehmet Ulucan

Mehmet Ulucan İlköğretim Okulu

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara Çayyolu’nda Mehmet Ulucan İlköğretim Okulu’nu eğitim öğretime açtı.

Hayırsever Mehmet Ulucan, açılışta yaptığı konuşmada, kendisinin çeşitli imkansızlıklar yüzünden okuyamadığını belirterek, "Ben okuyamadım ama, ülkenin evlatları okusun" dedi. 

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de konuşmasında, eğitim seferberliğinin sürdüğünü ifade ederek, devletin eğitim konusunda bir çırpınma içerisinde olduğunu, ancak devletin yalnız olmadığını, halkla beraber olduğunu vurguladı. "Burada bir devlet-millet dayanışması vardır" diyen Cumhurbaşkanı Demirel, okul yaptırmaya devam edilmesi gerektiğini anlatarak, daha iyi vatandaşlar yetiştirerek, daha güçlü bir toplum haline gelineceğini kaydetti.

Demirel, okulu yaptıran Mehmet Ulucan’a da teşekkür ederek, kendisinin, ’Ben okuyamadım, ülkenin evlatları okusun’ sözünü, "Çok vatanperver bir düşünce" olarak değerlendirdi. Demirel, bunun, milletle devlet arasındaki gücü gösterdiğini de ifade ederek, öğrencilere, "Hayırlı evlatlar olun" çağrısında bulundu. Demirel daha sonra, Mehmet Ulucan’a hayırseverliğinden dolayı bir plaket verdi.

Daha sonra konuşan Ankara Valisi Yahya Gür ve Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ise bir öğretim yılının daha yarısına gelindiğini belirterek eğitimin önemini vurguladılar.
Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Vali Yahya Gür ve Mehmet Ulucan, okulun açılış kurdelesini ’hayırlı olsun’ dilekleriyle birlikte kestiler. Demirel daha sonra bir sınıfa girerek, öğrencilerin, ’sizi seviyoruz’ sözlerine karşılık olarak, tahtaya, "Ben de siz seviyorum" yazdı. Öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı da çektiren Demirel, okuldan ayrıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar