2
Mayıs
2024
Perşembe
ANKARA

Cüneyt Arcayürek


(1928 -   )

Gazeteci. Ankara’da doğdu. Atatürk Lisesini bitirdi. Bir süre Tıp Fakültesine devam etti.

Arcayürek; 1947 yılında, CHP'nin yayın organı ''Ulus'ta'' gazetecilik yaşamına başladı. Birçok gazetede uzun yıllar, gazeteci olarak görev yaptı. Hürriyet. Milliyet gazetelerinden sonra, Akis dergisinde hem yazarlık, hem de genel yayın müdürlüğü yaptı. DP'nin 1950-1960 iktidari sırasında, bir yazısından dolayı cezaevinde yattı.

Bir süre Turizm Bakanlığı bünyesinde görev aldı ve basın Ateşe Yardımcısı olarak Almanya’ya gitti. Ancak aktif gazetecilik tutkusu nedeniyle tekrar yurda döndü. Hürriyet Gazetesinin Ankara Temsilcisi oldu. Büyük akisler uyandıran, çeşitli soruşturmalar ve davalar açılmasına yol açan ancak Arcayürek’e Yılın Gazetecisi unvanını kazandıran “Johnson’un Mektubu” haberiyle ün sağladı.

Hürriyet gazetesinden bir süre ayrılıp Milliyet ve Tercüman gazetelerinde çalıştı. Sonra tekrar Hürriyet gazetesine döndü. Zürich muhabiri olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra serbest muhabir olarak çalıştı. Barış Harekatından sonra Kıbrıs’a ilk giren gazeteci oldu.

Süleyman Demir’in Cumhurbaşkanlığı döneminde, Cumhurbaşkanlığı basın danışmanlığı yaptı. Halen Cumhuriyet Gazetesinde köşe yazarlığına devam etmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar