3
Mayıs
2024
Cuma
BEYPAZARI - ANKARA

Fahriye Özaka


Kız öğrenciler için yüksek okulun  hemen yanında hayırsever Fahriye ÖZAKA Hanımefendi’nin katkılarıyla 96 kişilik bir kız öğrenci evi yaptırıldı.

Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nda sevindirici açılış. Fahriye Özaka Öğrencievi Kız Öğrencilerin Hizmetinde.

Prof. Dr. Nusret Aras öğrencievinin yapımında büyük katkıları olan Hayriye Özaka’ya bir plaket sundu.

Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören kız öğrencilere hizmet verecek 96 yatak kapasiteli Fahriye Özaka Öğrenci Evi 24 Eylül 2002 tarihinde Üniversitemiz Senato Üyeleri, Beypazarının önde gelen yöneticileri ve öğrencilerin katıldığı bir törenle açıldı.

Öğrencievi’nin açılışında bir konuşma yapan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. İlhan Karaçal, öğrencilerin barınma konusunda yaşadığı sıkıntıları belli bir ölçüde ortadan kaldıracak bu öğrenci evine, Beypazarı Belediyesi’nin tahsis ettiği arsa üzerinde Fahriye Özaka adlı hayırsever vatandaşın sağladığı maddi katkı ile başlandığını, kaba inşaat tamamlandıktan sonra üniversitemize devredilen binanın geri kalan bölümleri ile tefrişinin ise üniversitemizin olanakları ile tamamlandığını söyledi. Ankara Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun, Fahriye Özaka’nın katkılarını unutmayarak öğrencievine onun adını verdiğini kaydeden Prof. Dr. Karaçal öğrencilere hitaben de şunları söyledi:
“Değerli öğrenciler, bütün çalışmalar sizlerin eğitimini daha iyi koşullarda tamamlayarak ülkemiz için yararlı gençler olarak yaşama atılmanız içindir. Devletimizin verdiği olanakları en fazla yararlanabileceğiniz biçimde sizlere sunma gayreti içerisindeyiz. Sizlerden beklediğimiz, sunulan bu eğitim olanaklarından olabildiğince yararlanmanızdır.”


Beypazarı Belediye Başkanı Avukat Mansur Yavaş da bir konuşma yaparak Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nun ilçeye yaptığı katkıları anlattı. Beypazarı’nda daha önce hiç olmayan turizm faaliyetlerinin, Yüksekokulu’nun katkıları ile son derece geliştiğini anlatan Yavaş, 2000 yılında 4 bin olan turist sayısının 2002 yılında 18 bini geçtiğini belirtti. Bunu Yüksekokul’un Turizm Rehberliği Bölümü’ndeki öğrencilerle gerçekleştirdiklerini kaydeden Yavaş “Bir yüksekokulun, bulunduğu bölgenin ekonomik yapısına, bilgisine, görgüsüne, kültürüne nasıl katkı yaptığını hep birlikte görüyoruz” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras da konuşmasına, Ankara Üniversitesi olarak Beypazarı’nda bir öğrenci yerleşim yeri açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek başladı. Özellikle kız öğrenciler için böyle bir yerin açılmış olmasının anlamlı olduğunu, çünkü kızların dış etkilere daha fazla maruz kaldıklarını dile getiren Rektör Aras bu öğrencievinin yapımında çok önemli noktalardan bir tanesinin de üniversite vatandaş işbirliği içinde yapılmış olması olduğunu belirtti. Prof. Dr. Aras bunun başka ailelere de örnek olmasını ve benzer hizmetlerin çoğalmasını istedi. 

Meslek Yüksekokullarının kurulması ve gelişmesinin çok önemli olduğunu da kaydeden Prof. Dr. Aras, herkesin fakülte öğretimi yapmak istediğini belirterek, “Bunun yanlışlığı bir çok kez vurgulandı. Üşe yarayacak, meslek sahibi yapacak diplomalar almak ve vermek peşinde olmalıyız. Öğrencilerimiz böyle dalları seçmeliler. Bizler de yöneticiler olarak iş bulma kabiliyeti olan programları çoğaltmaya çalışmalıyız” dedi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar