17
Mayıs
2024
Cuma
BEYPAZARI - ANKARA

HİKMET AYDIN

ÖZGEÇMİŞİ

09 Mayıs 2007 tarihinde ünlü Beypazarı'nda göreve başladım. Antalyanın Kaş ilçesindeki özellikle turizm, tanıtım ve altyapı alanındaki yoğun çalışmalar sonunda yeni bir yer ve yeni bir soluk olan Beypazarı'ndayım artık.

Başlarken ne ile karşılaşacağınızı pek bilmezsiniz ama ben biliyorum. Çünkü Anadolunun (özellikle son yıllardaki büyük ataklarıyla) en tanınan ve en ünlenen Beypazarı İlçesindeyim. Coğrafi güzelliklerinin yanı sıra tarihine ve kültürüne tam anlamıyla bağlı, yapı kültürü ve yaşam kültürü ile yıllar boyu içinde bulunduğu coğrafya tarafından örnek alınmış, dinamik ve çalışkan toplum yapısıyla durmadan üreten, sahip olduğu geleneksel yapıyı modern yapı ile buluşturup, bunu iç ve dış turizmin hizmetine sunma ustalığı ve becerisini gösterebilen ve bu yolla da çok ciddi ekonomik, sosyal kazanımlar elde edebilen kaç yer bilirsiniz?

Hıdırlık tepesinden geleneksel ve modern Beypazarı'nı eşsiz seyriyle, kent ve tarih müzeleriyle, içinde yarım saatlik bir dinlenmenin ömre bedel olduğu tarihi konaklarıyla, adeta tabiat harikası olan İnözü Vadisi'yle, seksen kat baklavası, güveci, sarması, tarhana çorbası, insanda eşsiz etki bırakan damak tadı ile Beypazarı havucu ve havuç suyu, daha nicesi ile daha Beypazarını görmeyenler var ise, acele etsinler, yoksa çok şey kaçırmış olurlar.

Beypazarı'nda görev yaptığım sürece basit ve kısır çekişmelerden uzak, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında devlet otoritesinin ve kanun hakimiyetinin sağlandığı, kamu kurum ve kuruluşlarının öncelikli hedefinin insana hizmet ve insan mutluluğunun olduğu, açık, şeffaf, anlaşılabilir, yalın ve dürüst bir idare modelinin uygulandığı bir kamu yönetimi modelini gözler önüne sergileyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Başka bir ifadeyle çalışan, üreten, elindekileri en iyi bir biçimde değerlendirerek ilçesinin ve insanlığın hizmetine sunma becerisini gösteren Beypazarı'nın güzel insanlarına yakışan bir kamu yönetimi modeli gerçekleştirmek için azami gayret sarfedilecektir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar