19
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKAYA - ANKARA

AKP 'kömür dağıtıyor' iddiası!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, dün Afyonkarahisar’daydı.

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Kılıçdaroğlu, AKP’nin Ankara’nın Çankaya İlçesi’nde doğalgaz kullanılan evlere kömür dağıttığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, ellerinde AKP’yle ilgili çok sayıda belgeli yolsuzluk dosyası bulunduğunu, bu belgeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Bütün sorun şu, yapılan harcamalar gerçekten de yoksul insanlar için yapılan harcamalar mı? Evinde doğalgazı bulunana siz kömür yardımı yapıyorsanız o zaman bu yanlıştır. İslami kimliğini çok fazla öne çıkaran AKP’ye baktığınız zaman bu kural tamamen ters düz edildi. Yoksul insanlara yardım yapılırken onların teşhir edildiği, onların kamuoyu önüne çıkarıldığını görüyorsunuz ki bu doğru değil. Siyaset kurumunun da buna dikkat etmesi lazım. Bireyin ve ailenin onurunu koruması lazım.”

‘Yolsuzluk belgeleri elimizde’

Kılıçdaroğlu, ellerinde AKP’yle ilgili çok sayıda belgeli yolsuzluk dosyası bulunduğunu, bu belgeleri kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk siyaseti yolsuzluklardan arınmalıdır. AKP Hükümeti de yolsuzluklardan arınmalıdır. CHP olarak biz nasıl yolsuzluklara karşı çıkıyorsak, AKP Hükümeti de karşı çıkmalıdır. Yolsuzluk yapanları bir siyaset kurumu, bir siyasal parti kendi bünyesinde barındırıyorsa, o yolsuzluklara destek vermiş olur. Ben Ali Bayramoğlu’nun hayali ihracat yaptığını gayet iyi biliyorum. Peki nasıl oluyor da Ali Bayramoğlu AKP’de milletvekilliği görevini sürdürüyor. Dosyası Yargıtay’da, benzer olaylar yine AKP’nin içinde var. Başka milletvekilleri için de ciddi dosyalar var, ama bunları yeri ve zamanı gelince kamuoyuyla paylaşacağız.”

Vatan
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 10:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?