18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKAYA - ANKARA

Ankara-Çankaya: Eryılmaz: AKP kazanmadı biz verdik

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Çankaya’daki oy kaybının sorumlusu olduklarını belirterek, "Ankara’da AK Parti kazanmadı, biz çoğu belediyeleri onlara verdik" dedi. 28 Mart Yerel Seçimleri’nde en çok tartışmaya sebep olan ve sonucu heyecanla beklenen Çankaya İlçesi’nin CHP’li yeni Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ilk basın toplantsını Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenledi.

Eryılmaz, Çankaya’da kendisine oy verenlerin güvenlerini boşa çıkarmamak için 24 saat çalışacaklarını belirterek, projelerini anlattı. Eryılmaz, seçim öncesi verdiği sözü tutarak parti rozetini çıkaracağını ve hiçbir fark gözetmeden hizmet üreteceklerini söyledi. Hizmette dürüstlük, şeffaflık ve hızlılığa büyük önem vereceklerini de belirten Eryılmaz, belediye içinde basın mensupları ve sivil toplum kuruluşları için özel bölümler olacağını, ayrıca mümkün olursa belediye meclis toplantılarını bir ekran aracılığıyla dışardan izlenecek şekilde yapacaklarını ifade etti.

Çankaya Belediyesi çalışanları olarak kimseyle kavga etme niyetinde olmadıklarını belirten Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi ile olan ilişkilerinde de şeffaf olacaklarını, görev alanlarında ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti.

Toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eryılmaz, Ankara Büyükşehir Belediye Beşkenı Melih Gökçek’le görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, "Melih Bey’in televizyonda iyi niyetimize inandığı şeklindeki açıklamalarını duydum. Ayrıca bir televizyon kanalındaki konuşmasından sonra beni aradı. Dikmen Vadisi Projesi vardı. 4. ve 5. etapla ilgili. Bizdeki bilgiler projenin uygulanamamasının yargı kararı olduğu yönündeydi. Burada 2 bin 16 konut olacakken, 4 bin 500 konut olması planlanmış. Bu plan nedeniyle de yargının bu projeyi durdurduğunu biliyoruz. Melih Bey Çankaya Belediyesi’nin durdurduğunu söylemişti. Telefon görüşmesinde de ufak bir özrü vardı, onu diledi. Bunlar teknik alandaki çalışanlarla konuşulup 1-2 günde çözülecek sorunlar. Hukuka uygun davranacağımızı söylüyorsak, bir an önce hizmeti amaçlıyorsak, çözülmeyecek sorun yok. Melih Bey’in kimseyle sürtüşmeye gireceğine inanmıyorum. Kendi projeleri olabilir. Kendi yetki alanında bunları uygulayabilir. Bunların iyi olup olmadığını daha sonra hep birlikte tartışırız" diye konuştu.

Eryılmaz, Gökçek’in bürokratlarını değiştirmesi çağrısının hatırlatılması üzerine, "Maaşını alan, kamuda çalışan ve görevini yapan her insan saygındır. Belediye personeli, kendi görevlerini doğru yaptığı sürece onlarla çalışmaya devam edeceğiz. Yönetim şeklimizde bir değişiklik olabilir. Ancak, personel çıkarma, yeni personel alma gibi bir durumumuz yok. Bir sıkıntı varsa, hukuka uygun olmayan, işini zamanında yapmayan kim olursa olsun o arkadaşı orada tutmayız. 15 kişilik bir danışma kadrosu var. Üniversite ve meslek kuruluşlarından bu arkadaşlar belediye personeli ile her alanda yan yana olacaklar. Bizim belediyecilikte anlayışımız, personeli yöneticinin çalıştırdığıdır. Personel kendi çalışmaz. Arkadaşlarımızın, düzgün, dürüst, hızlı çalışmalarını sağlayacağız. Müdürlerin telefonları kapalı olmayacak, mesai 5-6’da bitmeyecek" şeklinde konuştu. CHP’nin seçimlerdeki başarı durumu sorulduğunda da Eryılmaz, "CHP bu seçimlerde başarısızdır" dedi. Melih Gökçek’in 50 metrelik heykeller gibi projeleri ve kendi belediyecilik anlayışının sorulması üzerine Eryılmaz, "Bizim böyle bir belediyecilik anlayışımız olmadı, olmaz. Ancak Melih Bey bu projeleri sunarak oy aldı. Projeleri eleştirdiğimi söylemem demek, oy veren kitleye saygısızlık demektir. Biz öncelikle 107 mahallede 107 toplum dayanışma merkezi kuracağız. Buralar sorunları paylaşma ve çözme merkezleri olacak. Bunlar Kızılay’daki belediyenin birer şubesi olacak. Bu en büyük projemiz. Buradaki insanlar bu bölgelerdeki yoksul insanları, yalnız yaşayanları, bakıma muhtaç olanları bilecek" dedi.

Temel hatanın, devlet olanaklarının gerçekten ihtiyacı olanlara uygun şekilde dağıtılmaması olduğunu belirten Eryılmaz, toplum dayanışma merkezlerindeki çalışanların ihtiyaç sahiplerini belirleyeceğini ve gerektiğinde daha önce eleştirdikleri soğan patates dağıtma işini kendilerinin de yapacaklarını kaydetti. Eryılmaz, daha önce olduğu gibi sadece kültür ve sanat ağırlıklı bir hizmet mi, yoksa belediye hizmetleri mi üreteceklerine dair soruya da, "Haydar Bey’in yönetiminde bizim ve partimizin gördüğü eksikler vardı. Bu yüzden ben aday seçildim. Önceki eksikleri biliyoruz. Yüzde 80-90’la işbaşına gelmemiz gerekiyordu. Çankaya’da oylarımız düştü. Bizim daha farklı olacağımızı düşünüyorum. Artık normal belediye işlerini tartışmıyor olmamız lazım. İnşallah eski dönemleri unuttururuz"dedi. CHP’nin Çankaya’daki oy kaybıyla ilgili olarak, yüzde 35 oranında sandığa gitmeme durumu olduğunu belirten Eryılmaz, "Bunların yarısı bize oy vermesini beklediğimiz insanlardı. Kimseyi suçlamamak lazım. Bu, örgütün içindeki sıkıntılar demektir. Bu ortalama tuttuysa, bunun sorumlusu da biziz. AK Parti kazanmadı, biz çoğu belediyeyi onlara verdik" dedi.

Eryılmaz, ayrıca ne kültür sanata ağırlık verip belediye hizmetlerini aksatacaklarını, ne de bunun tersinin söz konusu olacağını belirterek, belediyeyi halka götürmek gerektiğini söyledi. Eryılmaz, aksi halde, binlerce kişiye tek tek çözüm üretmenin mümkün olmadığını ifade etti.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2004 Cuma 20:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?