17
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKAYA - ANKARA

Ankara Çankaya: SP adayı Aydın, 'Simge Projesi'nde iddialı

Saadet Partisi (SP) Çankaya Belediye Başkan adayı Necmettin Aydın, ’Simge Projesi’ ile ilçeyi Ankara’nın uluslararası simgesi haline getireceğini söyledi.

İddialı projelere imza atmayı planlayan Aydın, seçilmesi halinde Çankaya’nın tekstil merkezi olacağını belirtti. Yakup Abdal-Karataş Köyü civarının ’tekstilkent’ olarak düzenleneceğini ifade eden Aydın, hayata geçirmeyi plandığı ikinci proje olan ’Simge Projesi’ ile de Çankaya’yı Ankara’nın uluslararası simegesi haline getireceğini savundu. Aydın, "Projelerin en kapsamlısı Ankara’nın çehresini değiştirecek, Meclis Lojmanları, yeni elçilik alanlarının arka tarafına düşen taş ocakları ve vericilerin olduğu alanlarda lokal, bölgesel ve uluslararası nitelik taşıyan ticaret ve alışveriş merkezleri, bilgi teknoloji merkezleri, sosyal kültürel merkezler, turizm ve konaklama alanları, dinlenme, eğlence ve rekreasyon alanları, eğitim, sağlık, spor alanları ile kısmen konut yerleşim alanları olacak" dedi.
Çankaya’nın müzeler merkezi olacağını ifade eden Aydın, öğretmenlerin de proje kapsamında konut sahibi olmasının sağlanacağını vurguladı. Yaya yolları ile kavşakları da düzenleyeceğini anlatan Aydın, otopark sorununu çözme sözü verdi.

ANKARA-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Mart 2004 Perşembe 14:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?