20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Avrupa'ya kriz önerisi

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI TANIK'TAN AVRUPALI YÖNETİCİLERE KRİZ ÖNERİSİ

Belçika'nın Liege kentinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından organize edilen Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Toplantısına katılan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Avrupalı yöneticilerine küresel ekonomik krizle ilgili önerilerde bulundu.

Aralarında Avrupa'nın 110 kentinden belediye başkanları, politikacılar ve çok sayıda uzmanın da bulunduğu 400 kişilik delegasyonun davetli olduğu DSÖ Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Toplantısı'nda konuşan Başkan Bülent Tanık, yaşanan küresel krize vurgu yaparak yerel yönetimlerin de çözümün bir parçası olacağını söyledi. Çankaya hakkında bilgi veren Tanık, yerel yönetimlerin sağlık alanında yapabildikleri ve yapamadıklarından söz etti.

Yaşanan küresel krize de değinen Tanık, şunları söyledi: "Son olarak, ABD'de başladığı söylenen küresel ekonomik krizi yaşıyoruz. Ama yakın coğrafik alanda son 6 ayda Kuzey Afrika'da birçok sorun, acı ve kan var. Tunus, Libya, Mısır, Yemen, Filistin, Suriye, Irak, Lübnan, İsrail, İran'da da. Kuzey Afrika ve Orta Doğu ve Kuzey Akdeniz'de de askeri olaylar var. Bu ne demek? Mesela Yunanistan'da bazı sorunlar olduğunu biliyoruz. İspanya, Portekiz, İtalya ve Fransa'da da. İngiltere bu sorunların dışında. Bir

bütün olarak Güney ve Kuzey Akdeniz ekonomik problemlerin yanı sıra yönetim sorunları da yaşıyor. Bizim de hükümet sorunlarımız var. Tabii ki bu bir başarı değildir. Başarılı bir neoliberalizm olarak dikkate almamalıyız. 2020 hedeflerine erişebilmek için çıktılarımızı düşünmeli ve bulgularımızı değiştirmeliyiz. Bence AB'den bir bütün olarak ülkelere doğru perspektifimizi genişletmenin zamanı. Akdeniz, Kuzey Afrika ve Avrupa ve de Orta Doğu'yu dikkate alan bir başka bütün düşünmeliyiz."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2011 Cumartesi 15:45:05
Güncelleme :18 Haziran 2011 Cumartesi 16:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?