19
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKAYA - ANKARA

Başkan Eryılmaz ifade verdi

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, usulsüz Türk bayrağı alımı ve dağıtımı iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Avukatı Ceyhan Mumcu ile birlikte adliyeye gelen Eryılmaz, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Abbas Özden'e ifade verdi. Adliyeden ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Eryılmaz, "Burası bizim ikinci adresimiz oldu. Bugün bayrak dağıttığımız için suçlanmamızla ilgili savunmamızı verdik. Bildiğiniz gibi artık içinde bulunduğumuz ortamda ulusalcılıktan bahsetmek, bayraktan bahsetmekte suçlar arasına girdi. Biz yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz. Burada da hukukçuların hala var olduğuna inanıyoruz. Böyle bir suç olur mu? Özellikle bizim yaptığımız tüm dünyanın gözünün ülkemizde olduğu gündemde, yıllarda ulusal bilincimizle ilgili insanlarımızı bilinçlendirmek, bayraklarına, ulusal bütünlüğe sahip çıkmak için yaptığımız bir uğraş. Böyle bir hata olabilir mi?" diye konuştu.

Bayrak dağıtılırken bütün kurallara, usullere uyulduğunu söyleyen Eryılmaz, "Her birini kime dağıttılarsa imzayla dağıtmışlar, kiminle görüşmüşlerse muhtarlıklarla görüşmüşlerse, sivil toplum örgütleriyle görüşmüşlerse onların tutanaklarını tutmuşlar. Burada asıl bizce gündem saptırmaya yönelik, daha doğrusu 'Muzaffer Eryılmaz hakkında bir suç bulun' amacıyla yürütülen çalışmanın bir parçasıydı. Biraz da başarılı oldular. Çünkü adliye nerdeyse ikinci adresimiz oldu. Ama hala Türkiye'de hukukçuların var olduğuna inanıyoruz. İnşallah bundan aklanarak çıkacağız" dedi.

Eryılmaz, CHP'nin Çankaya'dan aday gösterdiği Bülent Tanık'ı da desteklediğini söyledi. Eryılmaz, "Parti yönetimimiz onu uygun görmüş. Bizim görevimiz onun yanında, onunla beraber Çankaya'yı karanlık ellere teslim etmemek için uğraşmaktan geçer. Bizim vazifemiz o. Kendisine başarılar diliyoruz. Bu bir bayrak yarışı. Ben 40 yıllık partiliyim. Biz durumumuzu biliyoruz, görevimizi biliyoruz. Yine ne yaparlarsa yapsınları bu gidişle Ankara'nın da inşallah CHP'nin elinde kalacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Bayrak soruşturması için adliyeye gelen Eryılmaz'ın makam otosunun arkasında Türk bayrağı olması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 13:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?