20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Başkanların kavgası bilboardlarda!

Melih Gökçek’le, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz arasındaki kavga yerel seçimler öncesinde bilboardlara taşındı.

Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, Çankaya’daki bilboardlarda yer alan “Sayın Gökçek, Çankaya sadece Köşk’ten ibaret değil... Üzerinize düşeni yapın, Çankayalıları cezalandırmayın" afişleri ile Gökçek’i uyardı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz arasında, uzun süredir devam eden kavga, yerel seçimler yaklaştıkça kızışıyor. Daha önce de pek çok defa birbirleriyle söz düellosuna giren ve karşılıklı suçlamalarda bulunan, Gökçek ile Eryılmaz’ın kavgası bu kez bilbordlara taşındı. Yerel seçimler öncesinde, Gökçek-Eryılmaz arasındaki kavganın daha da tırmanması beklenirken, bu yöndeki ilk hamle, Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz’dan geldi. Eryılmaz, Çankaya ilçesindeki bilboardlara astırdığı afişlerle, Gökçek’i görevini yapmamakla ve Çankayalı’yı cezalandırmakla suçladı.

Eryılmaz ayrıca, Gül’ün Cumhurbaşkanı olmasıyla Çankaya Köşkü etrafındaki alanlarda yürütülen altyapı ve yol çalışmalarını da, ilginç bir şekilde eleştirdi. Son birkaç gündür Çankaya ilçesindeki bilboardlarda ise “Değerli Çankayalılar, biz Çankaya’da ne yaptığımızı anlattık. Şimdi anlatma sırası Büyükşehir’de?" ve “Sayın Gökçek, Çankaya sadece Köşk’ten ibaret değil. Üzerinize düşenleri yapın, Çankayalıları cezalandırmayın" ifadeleri ile Gökçek, Çankayalılara karşı görevini yapmaya çağırılıyor.

EZELİ DÜŞMANLARIN DAHA ÖNCEKİ KAVGALARI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz daha önce de sık sık, büyükşehir belediyesinin uygulamalarından kaynaklanan nedenlerle söz düellosuna girmişti. Bunlar arasında en dikkat çekici olanını ise Gökçek’in Eryılmaz hakkında “Mahalle muhtarı bile yapmam" sözleriyle başlayan kavga oluşturdu. Eryılmaz, Gökçek’in, Çankaya Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 50’sini Büyükşehir Belediyesi’ne vereceği iddiasında bulunmuş, Gökçek ise bu iddialara, “Beceriksizliğine kılıf bulmaya çalışıyor. Belediye başkanlığı ufuk ister. Bıraksın bu belediye başkanlığını, bilmiyor bu işi. Ben Muzaffer beyi mahalle muhtarı bile yapmam" diye karşılık vermişti. Gökçek-Eryılmaz arasındaki “muhtar" kavgasına, muhtarlar da Gökçek’e destek vererek katılmışlardı.

Gökçek-Eryılmaz arasındaki son kavgada; Gökçek, Eryılmaz’a Kızılırmak suyuyla ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle, “Sen hangi işten anlarsın ki bu işten anlayasın" şeklinde tepki göstermiş, Eryılmaz ise bu sözlere şu yanıtı vermişti:

“E, tabi biz onun gibi her işten anlamayız. Ayak oyunlarından anlamayız. AKP’nin şimdiki genel başkanına karşı bir parti kurdurup, sonra onun karşısında bükemediği bileği öpmesi gibi biz o tür el çabukluğu marifet işlerden anlamayız. Biz üç-beş metresli adamları kendi mahdumlarıyla akçeli, gizli ve örtük işlere sokmaktan anlamayız. Ama biz Gökçek’in Çankaya’da çalışıp çalışmadığından anlarız. Biz Gökçek’in 14 yıldır göz göre göre Çankayalıları uyutma taktiği güttüğünden de, Kızılırmak’ın sağlığa zararı şimdiden dillere destan suyunu fahiş fiyata getirip hizmet diye yutturmaya çalışmasından da anlarız. Gökçek, bizim Büyükşehir’in Çankaya’da yapamadığı işlerle ilgili olarak belediye meclisimizden karar aldırıp Büyükşehir’in yapamadığı işlerde Çankaya’nın eksiğini gediğini kapatmamızı hazmedemiyor. Zaten Gökçek neyi ve kimi hazmetmiş ki bizim yaptıklarımızı hazmetsin. Gökçek, suçu olamayan yurttaşlarımızı düşünmeyen tam bir düşüncesizlik hali ve histerisi içinde ’kelin merhemi varsa başına sürsün’ demiştir. Gökçek, şunu bilsin ki Ankara’da herkes dürüstlükte Gökçek’in başına merhem sürer. Biz de belediyecilik vizyonumuz ve hizmetlerimizle Gökçek’in başına merhem süreriz."

ANKA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 11:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?