24
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKAYA - ANKARA

Başkentte hırsız polis kovalamacası

Başkent’te çaldıkları arabayla kaçmaya başlayan 4 şahıs, Ankara’nın bir ucundan diğer ucuna kadar kaçtı. Asayiş ve karakol ekiplerinin yetersiz kaldığı kovalamaca olayında, trafik ekipleri otomobili bir ara sokakta kıstırdı. Otomobili bırakıp kaçan şahıslar ara sokaklarda izlerini kaybettirdi.

Sabah saat 02.00 sıralarında, Yıldızevler semtinden çalındığı ihbar edilen 06 ZES 65 plakalı "Uno" marka otomobil, Simon Bolivar Caddesi üzerinde devriye gezen asayiş ekibi tarafından fark edildi. Polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başlayan otomobil, Çankaya Köşkü’nü geçtikten sonra Kavaklıdere’ye doğru inmeye başladı.

Ekipleri peşinde yaklaşık yarım saat dolaştıran ve bir türlü yakalanamayan şahıslar otomobilleriyle kaçarken, Tunalı Hilmi Cadde kavşağında görevden dönen basın mensupları tarafından fark edildi. Hemen 155 Polis İmdat Haber Merkezi’ni arayan gazeteciler, haber merkezinde görevli polis memurunun, ihbarı ciddiye almayarak telefonu kapatması üzerine otomobili kendileri takip etmeye başladı.

Kennedy Caddesi kavşağındaki trafik ekibini korna çalarak ve selektör yaparak uyaran basın mensupları, ekiple birlikte aracın peşini bırakmadı. Kocatepe Cami Köprüsü’nün altından Mithatpaşa’ya ve Atatürk Bulvarı’na inen otomobilin peşine hiçbir asayiş ve karakol ekibi takılmadı. Osmanlı Kavşağı’nda bulunan bir karakolun önünden süratli bir şekilde geçen şahıslar, Ulus’u kendi ekip araçlarıyla kapatan bir başka trafik ekibine de çarpmaktan son anda kurtularak kaçmaya devam etti.

Şahısların Bentderesi Caddesi’nden Altındağ Merkez Karakolu’na gittikleri bir sırada haber merkezinin geçtiği ’Otomobil şu anda Anatamir Kavşağı’na doğru gidiyor’ anonsu da ekipleri yanılttı. Ankara’yı bir uçtan diğer bir uca peşindeki trafik ekibiyle birlikte dolaşan şahıslar, Hıdırlıktepe ara sokaklarında aracı terk ederek kaçtı.

Olay yerini saran trafik ekipleri ara sokaklarda bir müddet arama yapmalarına rağmen şahısları bulamadı. Düz kontak yapılmak suretiyle çalındığı anlaşılan otomobil üzerinde parmak izi tespit çalışması yapılırken, kaçan şahısların yakalanmaları için çalışmalar başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 12:10:01
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 16:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?