18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKAYA - ANKARA

Belediye, süt kampanyası başlattı

Çankaya Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen "Süt Dağıtım Kampanyası" Kırkkonaklar İffet Güneşoğlu İlköğretim Okulu'nda start aldı.

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM), Sütaş, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri kampanya, Kırkkonaklar İffet Güneşoğlu İlköğretim Okulu’nda düzenlenen süt dağıtımıyla başladı.

Ankara Milletvekili Muzaffer Kurtulmuşoğlu, rahmetli İffet Güneşoğlu’nun hayırsever annesi Suzan Gönç’ün de katıldığı törende öğretmenler, öğrenciler ve basın mensupları da hazır bulundu.

Törende konuşan Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz "İlkokul çağındaki çocukların yüzde 60’ı sabah kahvaltı yapmıyor, süt içmiyor. Bu nedenle okullarına geldiklerinde kan şekerleri düşüyor ve derslerinden hiçbir şey anlayamıyorlar. Çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirirsek geleceğimize o kadar umutla bakarız. Bu gün burada 'Ülkemizin geleceği için siz de süt içirin kampanyası'nı başlatıyoruz. Bundan sonraki amacımız hayır kurumları ve işadamlarının da desteklerini alarak, bu kampanyamızı ülke geneline yaymaktır" dedi.

Sütaş Genel Koordinatörü Yaşar Ulukaya ise "Süt doğanın bize verdiği en büyük nimet. Süt içiminde gelişmiş ülkelerin çok gerisindeyiz. Sağlam kafa, sağlam vücutta olur. Bu yüzden gençlerimize bol bol süt içirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Son olarak görüşlerini belirten Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Muratbey Balta da, bu kampanya ile Ankara’da yeni bir çığır açıldığını, Ankara ve Çankaya olarak Türkiye’ye örnek bir hareketin içine girildiğini ifade etti. Balta, şunları söyledi

"Bu tür çalışmalar için gerekli olan her türlü desteğe sahip durumdayız. Sayın Bakanımız, Sayın Müsteşarımız, Belediye Başkanımız, Sütaş Yetkililerimiz ve biz elele vermiş durumdayız. Bu birlikteliğimizle başaramayacağımız hiçbir konu olmaz. Bunu iyi değerlendirerek daha da güzel işler başaracağız."

Konuşmaların ardından Kırkkonaklar İffet Güneşoğlu İlköğretim Okulu’nda okuyan minik öğrencilere sütleri dağıtıldı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 16:31:10
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 16:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?