26
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKAYA - ANKARA

Belediye Meclisi'nden yardım kararı

ÇANKAYA BELEDİYE MECLİSİ'NDEN TEKEL İŞÇİLERİNE YARDIM KARARI

Çankaya Belediye Meclisi, belediye sınırları içinde çadırlarda kalan TEKEL işçilerinin eylem yaptığı bölgede ortaya çıkan ısınma, barınma, beslenme, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasına yönelik çalışma yapılmasına karar verdi.

"Belediye sınırları içinde hak arama mücadelesi yürüten TEKEL işçileri ve yakınlarının temel insani gereksinimlerinin karşılanması konusunda belediyece izlenecek politikaların ve uygulamaların belirlenmesi'' gündemiyle olağanüstü toplanan Belediye Meclisi'nin açılış konuşmasını Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık yaptı. TEKEL işçilerinin iki ayı aşkın süredir son derece güç koşullarda hak arama mücadelesi verdiğini vurgulayan Tanık, işçileri, evlerine konuk gelmiş misafirler gibi değerlendirdiklerini

belirtti. Özellikle kadın işçilerin çevredeki mekanların tuvaletlerini kullanamadıkları için kendisinden bu yönde talepte bulunduklarını, işçilerin banyo yapma konusunda da sıkıntı içerisinde olduklarını belirten Tanık, bu tür insani taleplerin karşılanmasının ''siyasi'' olarak değerlendirilemeyeceğini vurguladı. Tanık, mevzuatın ''siyasi ayrımcılık'' ve ''partizanlığı'' yasakladığını belirterek, bölgede oluşan ihtiyaçları karşılamanın bu kapsamda değerlendirilemeyeceğini söyleyerek, işçilerin bulunduğu

bölgede oluşan olağanüstü durum ve ihtiyaçların karşılanması için belediye meclisinin oy birliği ile karar almasının önemli bir mesaj olacağını belirtti.

Konuya ilişkin görüşlerini dile getiren CHP'li meclis üyeleri, eksi 15 dereceyi bulan soğukta binlerce insanın sıkıntı içerisinde olduğunu, belediyenin bu durumdaki herkese yardım etme sorumluluğu bulunduğunu ifade etti. CHP'li üyeler, yapılmak istenenin siyasi nitelik taşımadığını, sosyal yardım olduğunu, işçiler arasında her görüşe mensup kişiler bulunduğunu belirtti.

MHP'li üyeler de bölgede belediyeyi ilgilendiren sorunlar bulunduğunu söyledi. İşçilerin yanı sıra günün her saatinde çok sayıda Ankaralı'nın bölgeyi ziyaret ettiğine dikkati çeken MHP'li üyeler, bu nedenle temizlik, tuvalet gibi ihtiyaçların karşılanmasına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

AK Parti'li üyeler ise bu yönde verilecek bir kararın Belediye Meclisi'nin görev alanını aşacağını ifade ederek, bu kararın belediye meclis üyeliklerini düşürebileceğini savundu. Eylemin ''siyasi bir proje'' haline geldiğini söyleyen AK Parti'li üyeler, belediye kaynaklarıyla böylesi bir projeye destek olunmaması gerektiğini, bu öneri öncesinde de belediyenin işçilere yönelik çeşitli yardımlarda bulunduğunu ifade etti. Belediye bütçesinin açık verdiği bir ortamda bu tür bir yardımın doğru olmayacağını

belirten AK Parti'li üyeler, bu kaynağın yol, kaldırım yapımına kullanılması gerektiğini söyledi.

Başkan Tanık, eleştiriler üzerine, bugüne kadar işçilere yardım için belediyenin kasasından para çıkmadığını, sadece işçilerin tedarik ettiği malzemelerin pişirilmesi, dağıtımı konularında yardımcı olunduğunu bildirdi. Tanık, verilmesi planlanan hizmetlerin de ciddi bir mali külfet getirmeyeceğini ifade etti.

Daha sonra yapılan oylamada, Çankaya Belediyesi sınırlarındaki yaya bölgelerinde ortaya çıkan olağanüstü durumun beraberinde getirdiği kentsel ihtiyacın yanı sıra insanların hijyen, ısınma, barınma, beslenme, su, tuvalet gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışma yapılmasına, bunun için başkanlık ve belediye encümeninin yetkilendirilmesine karar verdi.

CHP ve MHP'li üyelerin ''kabul'', AK Parti'li üyelerin ''ret'' oyu kullandığı oylama sonucunda öneri oy çokluğuyla kabul edildi.

ÇANKAYA BELEDİYE MECLİSİ'NDEN TEKEL İŞÇİLERİNE YARDIM KARARI
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 14:12:02
Güncelleme :16 Şubat 2010 Salı 20:13:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?