20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Belediye sigaraya savaş açtı

Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz, "Çankaya Belediyesi, cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ve 19 Ocak 2008 tarihinde yayınlanan yeni yasayı ve tütün mamullerinin zararları ile mücadele programını önemsemektedir" dedi.

 

 


Başkan Eryılmaz, yaptığı açıklamada, sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle dünyada her gün 14 bin, Türkiye'de ise her gün 250 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, yasanın uygulanması sürecinde yerel yönetimlere de önemli görevler ve sorumluluklar düştüğünü söyledi. Kısa bir süre sonra Çankaya Belediyesi'ne ait hizmet binalarında gerek çalışanların gerekse de vatandaşların sigara içemeyeceklerini hatırlatan Eryılmaz, "Belediyemiz sigara ile mücadeleyi sigara içenlerle mücadele şeklinde ele almayacak; özellikle eğitim çalışmalarına ağırlık vererek 'Sağlıklı Bir Kent, Sigarasız Bir Kenttir' anlayışını her yerde yaygınlaştırmaya çalışacaktır. Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde uzman hekimlerden oluşan bir 'sigara ile mücadele birimi' oluşturulacaktır" dedi.

Yasa gereğince lokanta, kafe ve benzeri ortamlarda da sigara yasağının bir süre sonra gündeme geleceğini belirten Eryılmaz, Çankaya Belediyesi'nin esnaf odaları ile sigara ile mücadeleye yönelik programlar ve eğitim çalışmaları yürüteceğini ve en kısa sürede sigarasız ortam sağlayan işletmeler için ödül ve teşvik uygulamaları başlatacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 22:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?