24
Mayıs
2024
Cuma
ÇANKAYA - ANKARA

Belediye süs bitkisi yetiştirecek

ÇANKAYA BELEDİYESİ 500 BİN SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRECEK

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Çukurambar Mahallesi rekreasyon alanında kurulacak olan serada yurttaşların ihtiyaçlarına göre bitkisel çiçek ve süs çalısı üretecek.

Eski evcil hayvan barınağı üzerinde bahçe sergileri, koleksiyon bahçeleri, bitkisel üretim seraları alanı kurulacak olan Çukurambar Mahallesi'nde, hem bitkisel sera üretimi yapılırken hem de isteyen vatandaşa sera üretimi konusunda uygulamalı eğitim verilecek. Sera üretim merkezi dışında botanik bahçesi ve park alanı olarak da kullanılacak olan 68 bin 939 metrekarelik alanın bin 600 metrekaresi sadece bitkisel üretim alanı olarak faaliyet gösterecek. Bu üretim modeliyle dışarıdan bitki alımına son

vereceklerini belirten yetkililer, 2'si tünel sera olmak üzere toplam 8 sera alanında en geç 1 ay içinde üretime geçeceklerinin müjdesini verdi. Bu yıl içinde 500 bin adet mevsimlik çiçek ve 40 bin adet süs çalısı üreteceklerini ifade eden yetkililer, Çankaya bölgesindeki parklar ve yeşil alanlarda kullanılacak bitkilerin dışında Çankayalılar için de üretim yapacaklarını, isteyen vatandaş ve kamu kuruluşlarına ücretsiz olarak vereceklerini dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2010 Salı 12:21:03
Güncelleme :5 Ocak 2010 Salı 13:23:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?