30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇANKAYA - ANKARA

Belediyede ‘rüşvet verildi’ iddiası

Belediye Başkanı Eryılmaz, bir ses kaydına dayanılarak öne sürülen rüşvet iddialarını sert bir dille yalanladı. Zaman gazetesi ise kaydın “telefon konuşması” olduğunu yazdı.

CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, Çankaya Belediye Meclisi’ndeki CHP’li üyelere rüşvet verdiğine ilişkin cümleleri içeren bir ses kaydına dayanılarak öne sürülen rüşvet iddialarını sert bir dille yalanladı. İddiaları “saçmalık, komplo” olarak nitelendirerek, ses bantlarının birbirine eklenerek montaj yapıldığını öne süren Eryılmaz, 3-4 yıl önceki konuşmaların “profesyonelce ayıklanarak” biraraya getirildiği savundu. Zaman gazetesi ise kaydın “telefon konuşması olduğunu yazdı.
Eryılmaz’ın “imara açılacak arsalar için CHP’li üyelere rüşvet verdiğine” ilişkin bir ses kaydı bulunduğu ve CHP’li Belediye Meclisi üyelerine ayda 100-150 milyar rüşvet verildiği, Tavacı Recep Usta adlı kişiden de 100-150 milyar rüşvet alındığına” ilişkin iddialar dün bazı gazetelerde yer aldı.

‘Montaj’ dedi

Eryılmaz yaptığı yazılı açıklamada, başarılı çalışmalarından rahatsız olanların komplo kurduğunu savunarak, şunları kaydetti: “Gayri ahlaki bir yöntemle insanları gizlice dinleyerek ele geçirdiklerini iddia ettikleri şeyin kesik kesik, birbirine eklemelerle ve montajlarla yüklü olması bu işe soyunanların kötü niyetlerini ortaya koymuştur. Kurumumuza karşı komplo kuranların hepsi yargı önünde tek tek hesap vereceklerdir.”

Laptoplar yasal
Üyelere diz üstü bilgisayar verildiği iddialarına da açıklık getiren Eryılmaz, “Belediyenin resmi evrakıyla, yasal yollarla aldığı dizüstü bilgisayarların rüşvet gibi alınıp dağıtıldığının öne sürülmesi bile bu işi acemice yapanların yakayı ele vermesini beraberinde getirmektedir” dedi.

‘Recep Usta yalanı’
Eryılmaz, Tavacı Recep Usta’dan 150 bin dolar alındığına ilişkin iddialar için de şunları kaydetti: “Biz Belediye olarak Tavacı Recep’i yasa dışı olarak işgal ettiği yerlerden söküp çıkardık. Bizim taviz vermeden yerinden söküp attığımız bir kişiden hangi mantık para alındığını iddia edebilir?”

RTÜK’e başvuracak
Eryılmaz’ın, montaj olduğunu belirttiği ses kaydını yayınlayan TV kuruluşları hakkında RTÜK’e başvuracağı öğrenildi. “Eryılmaz’ın muhatabı olan kişilerin sözlerinin çok profesyonelce ayıklanmasından” dolayı söz konusu ses kayıtlarının telefondan mı yoksa yüzyüze görüşmeden mi kaynaklandığının anlaşılmadığı belirtildi.
Zaman gazetesi ses kaydının “telefon konuşmasına” ilişkin olduğunu kaydetti. AKP Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol ise Eryılmaz hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Randevular incelenecek
Çankaya Belediyesi’nce, söz konusu ses kaydının Eryılmaz’ın telefon görüşmelerinden mi yoksa ortam dinlemesinden mi elde edildiğini belirlemek amacıyla bir çalışma başlatıldı. Ses kaydında, Eryılmaz’ın muhataplarınca söylendiği iddia edilen bazı cümlelelerden yola çıkılarak yapılacak çalışmada, bu kişilerin kimler olabileceği saptanmaya çalışılacak. Çalışma kapsamında Eryılmaz’ın 2004’ten bu yana yaptığı tüm randevulu görüşmeler inceleniyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 12:15:02
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 12:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?