20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Çankaya Belediyesi'nden bir ilk

Çankaya Belediyesi katı atık aşamasında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Çankaya'da bulunan evsel atıkları yer altı konteynırları ile toplayacak.


Çankaya Belediyesi, şehrin muhtelif noktalarına yerleştirdiği yer altı konteynerleriyla yeni bir çöp toplama hizmetini Çankayalılara sundu.

Çankaya Belediye Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Eryılmaz yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar toplanan talepleri değerlendirerek atıkların dağıtılmasını, karıştırılmasını ve bunun sonucunda ortaya çıkan kirlilik ve koku gibi etkenleri ortadan kaldırmak için yer altı konteynerleri uygulamasını başlatıyor, Ankara'da çöp toplama konusunda yeni bir çığır açıyoruz" dedi.


Belediyeciliğin kent yaşamında çağdaş gereksinimlere yön vermekten geçtiğini ifade eden Eryılmaz'ın açıklaması şöyle devam etti:


"Ülkemizin doğal kaynaklarının israfına dur demek için başlattığımız katı atık toplama projesinin ardından evsel atık biriktirme ve toplama biçimlerine de şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yön veriyoruz. Belirttiğimiz saatlerde çıkarılmayan çöpler dağıtılıp, çevre kirliliği ve kokuya neden oluyordu. Uygulama ve tanıtım amaçlı şehrin yaya bölgelerinde başlattığımız yer altı konteynerlerini zaman içinde yaygınlaştırıp semtlerde tespit ettiğimiz noktalara, sitelerin bahçelerine yaygınlaştırdığımızda geçmişte yaşanan sorunların üstesinden gelmiş olacağız. Daha önce uygulanan köşe başlarına konulan 0,25 metre küp kapasiteli plastik konteynerlerin ardından 5 metreküp'lük yeraltı konteynerlerine geçiş çöp toplama işini zaman açısından da oldukça rahatlatacak".


Eryılmaz, yeni konteyner uygulaması ile birlikte devreye girecek olan çöp kamyonlarının kapasitesinin de yüksek olmasından dolayı çöp toplamada zamana karşı yarışta bir avantaj yakalayacaklarını, bu avantajı da kentin temizliğine daha fazla vakit ayırarak yurttaşların lehine sonuçlandıracaklarını belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2008 Pazar 14:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?