18
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇANKAYA - ANKARA

Çankaya için iddialı proje

ÇANKAYA, BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİNE DÖNÜŞECEK

Çankaya Belediyesi, Çukurambar bölgesinde Eskişehir yolu üzerindeki daha önce çöp aktarma istasyonu olarak kullanılan yaklaşık 7 dönümlük araziyi 'Kültür ve Bilim Koridoru' yapma yolunda ilk adımı atmaya başladı.

Çankaya Belediyesi çöp aktarma istasyonunun hızla boşaltılmasının ardından Ankara Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi yetkilileri ile bir araya geldi. Üniversitelerle birlikte bu alanın Planeteryum (Gök Bilim Merkezi) yapılarak Ankara ve Çankaya'ya kazandırılması hususunda yapılan toplantı Ankara Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Halloran, Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Derman, Astronomi Bölümü'nden Prof. Dr. Sacit Özdemir, Ankara Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Doç. Dr. Birol Gürol ve ODTÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Lale Özgenel yapılan toplantıda görüş alışverişinde bulunarak ihtiyaç programı üzerine çalışma yaptılar. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, projeyi öğretim üyeleriyle paylaşıp, ayrıntıları aktardı. Ulusoy, "Çocuklarımıza bilimin ve teknolojinin ışığında iyi bir eğitim verebilmek için çabalarımız devam edecek, bu bağlamda bu alanı bilim ve kültür merkezi olarak kullanmayı uygun gördük" dedi.

Tamamlandığında her yaştan Ankaralının bilim ve teknolojiyle buluşmasını sağlayacak olan 120 kişilik gökbilim merkezinde ayrıca çok amaçlı etkinlik salonları, çocukların ve gençlerin gelip hobilerini paylaşabilecekleri atölye alanları, bilim kafeteryası, sergi alanı, akademik ofisler, teleskopun bulunduğu açık teras, park alanı ve engelliler için ayrılmış bölümler de yer alacak. Ulusoy ayrıca Maden Tetkik Arama'nın (MTA) içindeki alanın Tabiat Tarihi Müzesi, Çan'Sera Çocuk Müzesi, Yüzüncüyıl'daki eski ısı merkezinin Kent Kültürü Merkezi yapılması ile ilgili üniversitelerle çalışmaların hızla devam ettiğini ve projeler tamamlandığında bu bölgenin Bilim Teknoloji ve Kent Kültürü Merkezi'ne dönüşeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 15:05:02
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 18:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?