1
Haziran
2024
Cumartesi
ÇANKAYA - ANKARA

Çankaya'da 'Kadın sığınma evi' kuruldu

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, fiziksel şiddete uğrayan ve sığınacak bir yeri olmayan bayanlara yönelik 'Kadın Sığınma Evi' kurduklarını söyledi.

"Kadınlarımızın her zaman her konuda hep yanlarında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" diyen Başkan Eryılmaz, "Ülkemizde büyük bir sorun haline gelmiş aile içi şiddet gören, ama bu şiddetten bir kurtuluş yolu bulamayan kadınlarımıza yönelik sığınma evi kurduk.

Psikologundan sosyologuna, kendi kendilerine kimseye muhtaç olmadan yetebilmeleri için düzenlediğimiz meslek edindirme kurslarından güvenliğine kadar en modern ve en güzel imkanlarla donattığımız kadın sığınma evimizde kadınlarımız huzur ve mutluluk içinde yaşayacaklar, varsa çocuklarıyla birlikte güvende olacaklar. Bu yüzden sığınma evinin adresini de tamamen gizli tutuyoruz. Bundan böyle şiddete maruz kalmış, fiziksel ve ruhsal anlamda yaralanmış kadınlarımız yalnız değil. Ankara'da hiçbir kadın artık aile içi şiddetin yarattığı moral bozukluğu karşısında 'eyvah ben ne yapacağım' demeyecek.

Bize gelecek, biz de onlara sahip çıkacağız. Çünkü kadınlar toplumun, hayatın yarısıdır. Biz toplumu ve hayatı oluşturan kadınlarımızı asla ve asla yalnız bırakmadık, bırakmayız. Bize başvuran kadınların huzur ve güven içinde olmalarının yanı sıra sığınma evinde bulundukları süre içerisinde mesleki eğitimden geçmeleri sağlanacak. Bu arada küçük çocukları da yuva sıcaklığındaki merkezimizde oyuncak kütüphanesi ve etkinlik salonlarında hoşça vakit geçirecekler" dedi.

Sığınma evine başvurmak isteyenlerin '458 89 11' numaralı telefondan bilgi alabileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2008 Salı 11:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?