19
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKAYA - ANKARA

Çankaya'da yıkım gerginliği

Ankara'nın Çankaya Belediyesi'ne bağlı Yakup Abdal köyünde kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı bulunan 9 gecekondunun yıkımı, gecekondu sahiplerinin direnmesi sebebiyle gerçekleştirilemedi.

Köylülerin yıkım ekibine tepki gösterip engel olması sonucu havanın kararması ve güvenlik önlemlerinin yetersiz olması nedeniyle yıkım ertelendi. Belediye ekipleri ile tartışan gecekondu sakinlerinden bazıların baygınlık geçirdi. Zabıta Daire Başkanı, yıkımı ertelediklerini ancak kesinlikle gerçekleştireceklerini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, kaçak olduğunu belirlediği 9 gecekonduyu yıkmak üzere Yakup Abdal köyüne geldi. Yıkım hazırlıklarını tamamlayan belediye çalışanları, vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Zabıtalarla tartışan bazı vatandaşlar, zabıtaların rüşvet aldığını iddia etti. Evlerinin yıkılacağını öğrenen bazı gecekondu sakinleri ise baygınlık geçirdi.

Vatandaşların yoğun tepkisi üzerine ekipler, jandarmadan destek istedi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi almasıyla belediye çalışanları yıkım işlemlerine başladı. Dozerlerin kaçak yapıları yıkmak için hareket ettiğini gören gecekondu sakinleri, dozerlerin önüne oturarak, yıkım ekiplerinin köye girmesini engellemeye çalıştı. Yaşanan tartışma sonucu bir netice alamayan belediye çalışanları yıkımı durdurarak köyden ayrıldı.

Yıkımla ilgili bir açıklama yapan Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, güvenliğin yeterli olmaması ve havanın kararmasından dolayı yıkımı ertelediklerini söyledi. Bir gazetecinin gecekondu sakinlerinin zabıtaların rüşvet aldığı yönündeki iddiaları sorması üzerine Ercan, "Büyükşehirde de ilçe belediyelerinde de böyle bir şey söz konusu değil. Bir çalışanımın rüşvet aldığını ispatlasınlar hemen gereğini yaparım." şeklinde konuştu. Ercan, yıkım işlemini ertelediğini, ancak yıkımın kesinlikle gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Yıkım ekipleri daha sonra köyden ayrıldı.

CHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 09:51:32
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 09:54:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?