20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Çankaya’nın kimyasıyla oynamışlar

Ankara genelinde çok sık sanal kayıtla karşılaştıklarını belirten CHP milletvekili Yılmaz Ateş, "Listeler iyice zıvanadan çıktı. İşi başında seçilmiş birinin bulunduğu bakanlığa devrederseniz olacağı budur" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, yerel seçimlere ilişkin Ankara’da çok büyük oyunlar oynandığını savunarak, Sincan’ın seçmen nüfusunun bir haftada 232 binden 295 bine çıktığını, Çankaya’da ise 155 bin seçmenin yerinin değiştirildiğini iddia etti.

Ateş, "Listeler iyice zıvanadan çıktı. Olayı TBMM’ye taşıyacağız" dedi. Çankaya Seyranbağları Mahallesi’ndeki sanal seçmen başvurusunu değerlendiren Ateş, Ankara genelinde bu tür sanal kayıtlarla sık karşılaştıklarını söyledi.

Ateş, partisinin il ve ilçe teşkilatlarının yaptığı araştırmalarda birçok önemli bilgiye ulaştıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Sincan nüfusuna bir haftada tam 63 bin seçmen eklenmiş. Olacak şey değil. Bu kişiler şehir dışından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e destek amacıyla getirilmiş sanal seçmenler olabilir. Bu konuda çok ciddi araştırmalar yapıyoruz.

İnşaatta seçmen kaydı

Çankaya’da ise 155 bin seçmenin yer değiştirdiğini tespit ettik. Yani bu 155 bin kişi listelerde yok ve Ankara’nın çeşitli semtlerine dağıtılmış. Bu kadar insan bir yıl içinde nereye gitti? Bu kadarla kalmıyor, yüzlerce tamamlanmayan ve iskanı alınmayan inşaatta seçmen isimlerinin kayıt yapıldığını belirledik. Örneğin, Çankaya Mustafa Paşa Mahallesi’nde oturan seçmenlerin yarısı listelerde yok. Bu kişiler sözde, Almanya ve Hollanda gibi ülkelere taşınmış, bazıları ise özellikle İzmir, Ağrı ve Hakkári’ye yerleşmiş. Şüpheler üzerine bu insanların evlerini tek tek kontrol ettirdik, taşınmış olarak görünen birçok kişi hálá aynı evde oturuyor. Çankaya’nın kimyasıyla oynamışlar. 155 bin çıkış yapan seçmene karşılık ilçeye 155 bin yeni seçmen yüklemişler."

Kamunun rolü büyük

Ateş, seçmen listelerine yapılan müdahalede kamunun önemli rol oynadığını belirterek, konuyu önümüzdeki hafta içinde TBMM’ye taşıyacaklarını söyledi. Ateş, "Seçmen listeleri iyice zıvanadan çıktı. Bir gecede 6 milyon seçmen kayıtlara giriyorsa bu ülkede herşey yapılabilir. Sanal seçim kayıtlarının nüfus müdürlükleri aracılığıyla yapılıyor olması, sıkıntının ne kadar ciddi boyutlara ulaştığının göstergesidir. Yetkili hakimlerin elinden işi alıp, başında seçilmiş birinin bulunduğu bakanlığa devrederseniz olacağı budur" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 09:41:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?