26
Mayıs
2024
Pazar
ÇANKAYA - ANKARA

Çankaya'ya Alman modeli

Çankaya Belediyesi, Frankfurt Belediyesi'nden esinlenerek iki önemli sosyal istihdam ve dayanışma projesi geliştirdi.

Çankaya Belediyesi, Alman Modeli'nden esinlenen iki sosyal projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, Belediye Meclis Üyeleri Sabriye Feyzioğlu ve Gülağ Öz, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Yardımcısı Tezcan Karakuş, Çankaya Belde A.Ş. Genel Müdürü Serdar Karaduman ve Projeler Koordinatörü Yalçın Dal'dan oluşan heyet, Almanya'nın Frankfurt Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette heyet, sosyal projeleri yerinde inceledi ve uygulama hakkında bilgi aldı.

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, "yeni toplumcu belediyecilik" anlayışı ekseninde toplumun yoksul ve dezavantajlı kesimlerinin istihdamını artırmaya yönelik üretim ve dayanışma temelli yeni modeller geliştirmek istediklerini belirterek, bu doğrultuda uluslararası model ve uygulamaları mercek altına aldıklarını söyledi.

Ulusoy, Frankfurt Belediyesi'nin uygulamalarından esinlenerek geliştirilen Çankaya Yeniden Kazanım Projesi (ÇAYKA) ve Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) projeleriyle engelli ve yoksul yurttaşların istihdamlarının sağlanmasının amaçlandığını ifade ederek, "Bu projelerle bir yandan ekonomik değerlerin atıl hale gelmesini önleyeceğiz. Diğer yandan işsiz ve engelli yurttaşların mesleki eğitimini ve istihdamını sağlayarak bu kesimlere düzenli gelir kazandıracağız. Öte yandan da bu atölyelerde üretilen ya da ekonomiye yeniden kazandırılan ürünleri en düşük fiyatla satarak yoksul yurttaşlara bu açıdan da ekonomik destek sağlamış olacağız" dedi.

Ulusoy, uygulayacakları projelerin başlangıç itibariyle teknik ve ekonomik zorluklar nedeniyle Almanya örneğine göre daha küçük ölçekli olacağını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 11:26:30
Güncelleme :28 Ağustos 2009 Cuma 11:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?