27
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Dönüşüm projesi start aldı

Çankaya Belediyesi, Konur ve Karanfil Sokaklar ile Sakarya ve Yüksel caddelerinden başlayarak Kızılay'da dönüşüm projesine start verdi.

Sakarya Caddesi, devlet opera ve bale sanatçılarının verdiği klasik müzik dinletilerinin yanı sıra Grup Kibele, Grup Angora, Latin Halk Dansları Topluluğu gibi müzik ve dans topluluklarının konser ve dans gösterileriyle çehre değiştirmeye başladı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, müzik dinletileri başta olmak üzere bu bölgede ki sanatsal ve kültürel etkinliklerin kesintisizce sürdürüleceğini söyledi.

Bölgede bir yandan daha geniş, rahat ve estetik mekanlar oluşturmak amacıyla alan düzenlemesi ve kaldırım çalışmaları yürüttüklerini belirten Tanık, "Geçen süreç içinde kent suçları açısından ciddi sorun alanlarına dönüşen bu sokak ve caddeleri, kültür ve sanat sokakları haline getirmek konusunda
kararlıyız" dedi.

Sakarya Caddesi'nde 15-26 Haziran tarihleri arasında bir Ahşap Heykel Sempozyumu başlattıklarını söyleyen Başkan Tanık, her gün saat 17.00'de caddede bir müzik dinletisi organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konser ve gösterilerin hem vatandaşların hem de bölge esnafının destek ve beğenisini kazandığını belirten Tanık, "Bundan sonraki süreçte bu cadde ve sokaklar plastik sanatın, müziğin, dansın ve tiyatronun şenlendirdiği kültür ve sanat sokakları haline gelecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 12:29:38
Güncelleme :23 Haziran 2009 Salı 12:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?