20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇANKAYA - ANKARA

Engelli gençlere İŞKUR sertifikası

Çankaya Belediyesi, Uluslararası Engelliler Vakfı ve İŞKUR'un ortaklaşa yürüttüğü engelli gençlere iş edindirme kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sosyal sorumluluk projelerinde Uluslararası Engelliler Vakfı ve İŞKUR ile sıkça biraraya gelen Çankaya Belediyesi, açılan kurslara destek vererek bir grup engelli gencin daha iş sahibi olmasını sağladı. Temizlik-bulaşık ve bilgisayar alanında 3 ay kurs gören 40 engelli genç, Çankaya Belediyesi SSK İşhanı Binası'nda yapılan bir törenle sertifikalarını aldı.

Ailelerin yanı sıra, belediye yetkilileri, İş- Kur temsilcileri ve engelli derneklerinden yöneticilerin de katıldığı sertifika töreninde bir konuşma yapan Uluslararası Engelliler Vakfı Başkanı İsmet Türker, 8,5 milyon engellinin bulunduğu ülkemizde onlara acımak ya da olaya duygusal yaklaşmak yerine onlara olanak sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Türker, "Yasal düzenlemelere rağmen uygulamalarda aksaklıklar olduğunu görüyoruz. Hepimizin bir gün engelli olabileceğimizi düşünerek engelli sorunları ve
istihdamı konusunda duyarlılık göstermemiz gerekiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 18:14:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?